Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 17-07-2008

Op heterdaad betrapt

EMMEN Woensdagmiddag is een 19-jarige vrouw uit Emmen in een winkel aan de Hoofdstraat op heterdaad betrapt. De vrouw wilde twee pakjes kunstnagels en cosmetica meenemen zonder te betalen. De politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw heeft een bekeuring van 130,- gekregen. (08-154832)

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN Woensdagmiddag heeft de politie op het Prins Mauritsplein een 13-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. Een oplettende medewerker van de parkeerwacht had de jongen op de fiets gesignaleerd en zette een achtervolging in. De parkeerwachter waarschuwde in tussentijd de politie. De jongen werd door agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hier bleek dat de jongen eerder die middag bij een supermarkt aan de Markt goederen had ontvreemd. Er is proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt. (08-154858)

Agressieve zwartrijder aangehouden

BEILEN Woensdagmorgen is een 72-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor het reizen zonder geldig vervoerbewijs. Een controleur wees hem hier op en werd vervolgens door de man bedreigd. De man is door de politie aangehouden en ingesloten. De Spoorwegpolitie handelt de zaak verder af. (08-154647)

Boete voor illegaal plakken

DALEN Woensdagmiddag is een 22-jarige man uit Erica bekeurd voor het illegaal plakken van posters op een elektriciteitskast aan de Hoofdstraat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De posters zijn in beslag genomen. (08-154757)

Politie bekeurd alcomobilist

KLAZIENAVEEN Woensdagavond heeft de politie op de Van Echtenstraat een 63-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Ter plaatse is bij de man geprobeerd een blaastest af te nemen. Na vijf mislukte pogingen is de man meegenomen naar het bureau in Emmen. Daar blies de man 375 ug/l (0,9 promille). De man kreeg hiervoor een bekeuring en een rijontzegging van 3 uur. (08-154906)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. Het traject huiselijk geweld is in werking gesteld. (08-154884)

Chalet brand uit

SCHOONLOO Woensdagavond is aan de Westdorperstraat een chalet volledig uitgebrand. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de chalet al volledig te zijn uitgebrand. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (08-154880)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.