Politie Haaglanden

Persberichten 17 juli

Haaglanden, 17-07-2008

Zestig procent rijdt te snel
Den Haag Bijna zestig procent van de automobilisten die woensdagmiddag
16 juli in de Hubertustunnel reden, overschreden de maximumsnelheid. Mede op verzoek van de aannemer van de tunnel hield Politie Haaglanden een snelheidscontrole. De snelheid van 1310 autos werd gecontroleerd, waarvan er 781 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/uur, terwijl de maximumsnelheid ligt op 30 km/uur.

Politie zoekt getuigen van een verlaten plaats ongeval Den Haag Een getuige hoorde in de nacht van woensdag op donderdag 17 juli rond 02.15 uur een harde klap op de Soestdijksekade. Vervolgens hoorde hij een auto wegrijden in de richting van het Veluweplein. Toen hij polshoogte ging nemen, zag hij dat de auto van zijn buurman zwaar beschadigd was. De linkerwielas was afgebroken en het wiel lag naast het voertuig. Van het voertuig dat is doorgereden, bleven ook een aantal onderdelen achter. Hieraan is te zien dat het om een vermoedelijk blauwe Volkswagen gaat. Gezien de klap moet dit voertuig aanzienlijke schade aan de voorzijde hebben. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de doorgereden partij? Belt u dan met de recherche van politiebureau Zuiderpark via: 0900 8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 7000.

Motorrijders hard ten val
Den Haag Politieagenten zagen woensdag 16 juli rond 20.45 uur een motorfiets hard onderuit gaan op de van Musschenbroekstraat. De personen die op de motor zaten, werden gelanceerd. Het betrof twee Hagenaars van 22 en 23 jaar. Zij zijn beide met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een 56-jarige Hagenaar hield zich niet aan de afzetting die de politie had gecreëerd rondom het ongeval. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol en toen hij werd aangesproken door de politie begon hij hard te schreeuwen en zich recalcitrant te gedragen. Hierop werd de Hagenaar geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Daar kreeg hij een bekeuring voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Bromfiets vernietigd
Den Haag Een getuige belde gistermiddag rond 16.00 uur de politie dat een bromfietser reed over de A4. Onderweg naar de snelweg kregen de agenten te horen dat de bromfietser de afslag Delft Noord had genomen en vermoedelijk in de richting reed van het centrum van Ypenburg. Op de kruising met de Laan van Hoornwijck zagen zij de jongeman met zijn bromfiets staan bij de verkeerslichten. De 16-jarige jongeman uit Den Haag werd gecontroleerd en toen bleek dat de brommer niet was verzekerd en dat de bestuurder geen geldig bromfietscertificaat had. De verdachte en zijn brommer werden vervoerd naar het bureau. Op de rollentestbank bleek dat de bromfiets de snelheid van 79 km/u kon bereiken. In overleg met zijn moeder wordt de brommer vernietigd.

Mooners langs de A4
Den Haag Agenten bekeurden woensdag 16 juli om 22.30 uur vier jongemannen van 16, 17 en 19 jaar uit Rijswijk en Leidschendam. Zij moonden langs de snelweg A4, en hadden een kampvuur gemaakt. Ze verklaarden bezig te zijn met een ontgroeningsritueel van een sportclub.

Geen schoten maar vuurwerk
Den Haag/Loosduinen De politie kreeg woensdagavond rond 22.00 uur een melding dat schoten waren gehoord bij een sportvereniging aan de Schapenatjesduin. De politie nam direct een kijkje en deed navraag onder de aanwezige mensen. Al snel bleek het niet te gaan om geweerschoten, maar om het afsteken van strijkers. Een van de aanwezigen, een 30-jarige Hagenaar, meldde zich bij de agenten. In de prullenbak werd een plastic zak onder andere een doos strijkers gevonden. Dit materiaal is in beslag genomen en de Hagenaar werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Roemeense straatventers aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een melding dat er vanuit een auto (nep-)goud verkocht zou worden, gingen agenten woensdagmiddag 16 juli poolshoogte nemen op de Scheldestraat. Daar bleken de venters inmiddels vertrokken, maar aan de hand van het opgegeven kenteken van hun auto werd de auto op de Hoefkade aangehouden. De twee inzittenden van de auto, Roemeense vrouwen van 16 en 22 jaar, werden aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Daar kregen zij een proces-verbaal voor straatventen.
Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor dit type straathandel. In heel Nederland worden regelmatig mensen (vaak van Oost-Europese afkomst) gesignaleerd die voor dumpprijzen goud en sieraden proberen te verkopen aan argeloze voorbijgangers. Onderzoek heeft uitgewezen dat het hierbij vaak gaat om gestolen goederen dan wel nepgoud. U doet er daarom verstandig aan niet met dit soort verkopers in zee te gaan.

Verdachte weigert alle medewerking
Den Haag/Loosduinen Een 22-jarige Portugees liep woensdagochtend rond
11.30 uur tegen de lamp bij een controle. Agenten zagen de man bij het Deltaplein rijden op een brommer zonder kentekenplaat. Navraag wees uit dat de man nog twee boetes moest betalen (rijden zonder verzekering, 260 euro en rijden zonder rijbewijs, 220 euro). De brommer was ook over gespoten. De politieagenten vertrouwden het niet en namen de brommer in beslag voor een verdere schouw. De verdachte weigerde alle medewerking en was niet van plan de boete alsnog te betalen.

Dronken en luidruchtig
Den Haag Twee agenten zagen tijdens hun surveillance donderdagmorgen rond 0.20 uur een dronken en luidruchtige man in de Pahudstraat lopen. Omdat dit temidden van een aantal woonhuizen was, vroegen de agenten de 33-jarige Hagenaar of hij zijn volume kon temperen. De man maakte de agenten uit voor sukkels en hij voerde zijn volume juist op. Hij bleef luidruchtig, maar één van zijn vrienden gaf aan dat hij de BOB was en hem mee zou nemen. De agenten namen hier genoegen mee en wilden hun weg weer vervolgen. Toen de dronken man op dat moment weer stelletje sukkels naar hen riep, wat gepaard ging met een hoop kabaal, is hij alsnog aangehouden voor openbare dronkenschap.

Botsing na pilletjes
Den Haag Een 29-jarige man uit Harderwijk botste donderdagmorgen 17 juli omstreeks 01.15 uur met zijn auto tegen een lichtmast op de middenberm van de Bezuidenhoutseweg. Toen de politie arriveerde, maakte de man een verwarde indruk. Hij verklaarde de agenten dat hij drie pilletjes had ingenomen. Daarop werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Op het politiebureau heeft een politiearts bloed afgenomen om te onderzoeken in welke mate de man onder invloed is geweest.

Kop-staart met drie partijen
Stompwijk Drie autos raakten woensdag 16 juli om 16.00 uur betrokken bij een kop-staart aanrijding. Een 22-jarige automobilist botste op de N206 tegen zijn voorliggers aan, die afremden voor een afslaande auto. De ambulance vervoerde een 27-jarige vrouw uit Zoetermeer naar het ziekenhuis.

Mogelijke overval verijdeld
Leidschendam Een beveiligingsmedewerker belde woensdag 16 juli om
23.25 uur de politie omdat hij een situatie niet vertrouwde. Drie mannen kwamen bij een benzinepomp op de Noordsingel aan met een auto met afgeplakte kentekenplaten en maakten een zenuwachtige indruk. Agenten hielden hen aan. De politie stelt een onderzoek in naar de plannen van de mannen.

Luidruchtige fietsendieven
Wassenaar Een gast op een camping betrapte donderdag 17 juli om 01.15 uur twee fietsendieven. De 49-jarige man werd wakker van geluiden en zag dat een groep met zijn fiets aan de haal ging. Hij kon de man op de fiets tegenhouden en overdragen aan de beveiliging, die de politie alarmeerde. Ze konden ook nog een tweede persoon die bij de groep hoorde tegenhouden. Agenten hielden de 21-jarige man uit Katwijk aan den Rijn en een 17-jarige jongen uit Voorschoten aan en namen ze mee naar het politiebureau.


554 autos langs de radar
Wassenaar 12 automobilisten kregen woensdag 16 juli een boete voor te hard rijden op de Backershagenlaan. De maximumsnelheid ligt daar op 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid lag op 66km/u. 554 Voertuigen kwamen in totaal langs de controle.

Hond in de auto
Rijswijk Een 56-jarige vrouw uit Rijswijk kreeg woensdag 16 juli om
16.30 uur een boete omdat ze haar hond in een niet-geventileerde auto had achtergelaten. De auto stond in de zon geparkeerd en omstanders belden de politie nadat de zwaar hijgende hond een minuut of twintig in de bloedhete auto zat. Aangezien de auto niet afgesloten was, hielden de agenten het achterportier geopend. Toen de vrouw terugkwam bij haar auto kreeg ze de boete.

Politie bevrijdt baby
Delft Politie Haaglanden bevrijdde op woensdag 16 juli rond 15.00 uur een baby van enkele maanden oud, die opgesloten zat in een auto op de Hoflaan. De ouders waren uitgestapt en hadden de sleutel in het contact laten zitten en de portieren op slot gedaan. Tot grote opluchting van de ouders kon de politie het portier openen. De baby maakte het prima.

Beschonken achter het stuur
Westland (s-Gravenzande) Een agent zag woensdagavond 16 juli in zijn vrije tijd op de Obrechtlaan een automobilist rijden met een rijontzegging. De 41-jarige man uit s-Gravenzande moest rond 23.20 uur blazen en hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 350 ugl, de alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man is aangehouden en kreeg proces-verbaal. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf.

Verkeerscontroles
Westland Dertien automobilisten kregen op woensdag 16 juli tussen
18.00 en 18.40 uur een bekeuring bij een verkeerscontrole op de Heulweg in Wateringen. De boetes werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en een verbogen kentekenplaat.
Ook in Maasdijk vond op woensdag 16 juli een verkeerscontrole plaats. Hier controleerde de politie van 7.00 tot 8.00 uur op de Korte Kruisweg. Vier vrachtwagenchauffeurs kregen een bekeuring, omdat ze op die weg reden, terwijl dat niet is toegestaan voor vrachtverkeer.

Vrouw gewond na aanrijding
Zoetermeer Een 57-jarige vrouw is op woensdag 16 juli 2008 gewond geraakt na een aanrijding op de Afrikaweg. De vrouw reed in haar auto en werd aangereden door een 26-jarige Hagenaar met zijn auto. De vrouw raakte door de aanrijding gewond en is vervoerd naar het Lage Land ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van deze aanrijding.

Man aangehouden na auto-inbraak
Zoetermeer Een 38-jarige vrouw uit Zoetermeer kwam op woensdag 16 juli omstreeks 18.15 uur terug bij haar geparkeerd staande auto in een parkeergarage aan de Duitslandlaan. Zij trof een vreemde man aan in haar auto en een ruit van haar auto bleek te zijn vernield. Zij belde vervolgens de politie. Deze konden de 20-jarige man uit Bleiswijk bij de in/uitgang van de parkeergarage aanhouden. Hij is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.

Winkeldief aangehouden
Zoetermeer Een 20-jarige Hagenaar die verdacht wordt van winkeldiefstal werd op woensdag 16 juli rond 16.45 uur aangehouden in een elektronicawinkel aan de Andorralaan. Hij liep zonder te betalen met een MP4-speler door de detectiepoortjes, waarop het alarm afging. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en bekende de diefstal. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden.