Ingezonden persbericht


Mars nodigt u uit haar medewerkers te ondervragen over werken met chocolade

Mars is een van 's werelds grootste familiebedrijven. Mars is producent van zoetwaren, diervoeding en voedingsmiddelen. Het bedrijf is in Nederland gevestigd in Veghel en Oud-Beijerland. Mars is natuurlijk bekend om haar chocolade. Iedereen kent MILKY WAY®, BOUNTY®, SNICKERS® en MARS®. Maar wat veel mensen niet weten is dat er achter al die chocolade een bijzonder bedrijf schuilgaat dat volop mogelijkheden biedt voor starters en professionals.

Het succes van Mars in Nederland is met name het succes van mensen. In Nederland zorgen ruim 1300 medewerkers ervoor dat Mars succesvol is. In Veghel, waar 's werelds grootste chocoladefabriek staat, werken 1100 medewerkers en in Oud-Beijerland, waar voornamelijk maaltijdensauzen en diervoeding geproduceerd worden, werken nog eens 200 medewerkers. Een grote club met generalisten en specialisten in diverse vakgebieden. Bij Mars hebben medewerkers veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Ze vormen de grootste kracht van het bedrijf. Daarom krijgt elke medewerker vanaf dag één verantwoordelijkheid voor een volledig proces en stroomt bij elke medewerker wel een beetje ondernemersbloed door de aderen.

Mars is een internationaal bedrijf, maar op lokaal niveau is er volop ruimte voor eigen initiatieven. Niet alleen in functies op het gebied van techniek, finance en research & development; denk aan productontwikkeling en levensmiddelentechnologie, maar ook binnen marketing, sales en logistiek. Mars waardeert en beloont ondernemerszin. Initiatieven van medewerkers om het productieproces te verbeteren, een unieke marketingcase te bouwen of nieuwe technische oplossingen te bedenken, worden aangemoedigd. En dat brengt dagelijks grote uitdagingen met zich mee. Mars zoekt regelmatig nieuw talent voor al deze disciplines en daarom sturen we u ook deze uitnodiging.

We willen u aanbieden om eens met een professional van Mars te praten over zijn of haar functie en verantwoordelijkheden. Afhankelijk van uw interesse in een bepaalde discipline kunnen medewerkers van Mars u meer vertellen over hun werk. Een mooi actueel voorbeeld is de introductie van de oranje M&M® voor het EK en de daarbij behorende PeanutBall-actie Voor de marketeers bij Mars een ware uitdaging. En wat dacht u van de techneut bij Mars die in zijn eigen garage een roller bedacht om de cream op de TWIX® biscuits aan te brengen. Deze roller wordt nu wereldwijd in de fabrieken van Mars gebruikt. Over deze en andere onderwerpen vertellen de medewerkers van Mars u graag meer.

Wilt u van ons aanbod gebruik maken? Neemt u dan s.v.p. contact met mij op. Ook voor andere vragen of ideeën, kunt u ons gerust bellen. Wij denken graag met u mee over interessante invalshoeken.

Marianne de Bruijn

ACA/JES communicatie
Valschermkade 18
Postbus 9416
1006 AK Amsterdam
Telefoon: 020 - 4711511
Mobiel: 06 - 14441398
Mail: marianne.de.bruijn@aca-jes.nl Internet: www.aca-jes.nl