Ingezonden persbericht




SYMANTEC GEEFT OPENBARE BÈTAVERSIES VRIJ VAN NORTON INTERNET SECURITY 2009 en NORTON ANTIVIRUS 2009 Norton 2009 vraagt weinig resources en biedt veel veiligheid

ZALTBOMMEL, 17 juli 2008 Symantec, de maker van de beveiligingssoftware van Norton, heeft vandaag aangekondigd dat de openbare bètaversies van Norton Internet Security 2009 en Norton AntiVirus 2009 beschikbaar zijn: nieuwe mijlpalen voor snelheid en prestaties. De bètaversie van deze bekroonde productlijn kan worden gedownload op http://www.symantec.com/norton-beta/.

Bij het ontwerp van de Norton 2009-producten hebben we gestreefd naar "zero-impact". Meer dan 300 verbeteringen in vrijwel alle mogelijke aspecten van het product dragen hiertoe bij, van de scanengines tot de gebruikersinterface. De bètaversies pronken al met diverse belangrijke prestatiekenmerken, zoals een installatie van slechts één minuut, de snelst verkrijgbare beveiligingsupdates en een geheugengebruik van minder dan de helft dan dat van de volgende toonaangevende concurrent.

"Naar aanleiding van feedback van klanten hebben we voor deze release de hoogste prioriteit toegekend aan de prestaties. De producten van Norton 2009 geven klanten de bekroonde beveiliging waar ze op rekenen, zonder dat de snelheid van de pc daar onder te lijden heeft," aldus Wouter van Vloten, marketing manager Symantec Benelux. "Ons doel is om met onze beveiligingsproducten de rest van de wereld ver achter ons te laten."

Een belangrijke innovatie ter ondersteuning van de zero-impact-doelstelling, en een primeur voor de sector, is een nieuwe technologie met de naam Norton Insight. Hiermee wordt het scannen van bestanden tot een minimum beperkt. Norton Insight benut de gegevens van miljoenen leden van de Norton Community om te voorkomen dat bestanden die op de meeste computers staan en waarvan statistisch is bepaald dat ze veilig zijn, steeds weer moeten worden gescand.

Norton 2009 bevat functies speciaal voor geavanceerde computergebruikers en gamers:
* Stille modus - waarschuwingen en updates worden automatisch uitgesteld om te voorkomen dat activiteiten zoals games, films en presentaties worden onderbroken of vertraagd.
* Vereenvoudigde gebruikersinterface - makkelijker toegang tot gedetailleerde configuratie-instellingen en de mogelijkheid om de status van detectie en prestaties te bekijken.
* Niet alleen zijn de prestaties meer dan in orde, maar Norton 2009 biedt ook topfunctionaliteit op het gebied van beveiliging:
* Norton Protection System - houdt gecoördineerd gevaren tegen voordat u er last van krijgt. Dit is een beveiligingssysteem met meerdere lagen: browserbescherming tegen complexe internetaanvallen, realtime SONAR-beveiliging, Intrusion Prevention Systems (IPS, inbraakbeveiliging), antirootkit-, antivirus- en antispyware-technologieën.
* Norton Identity Safe - nog betere beveiliging van uw online-identiteit wanneer u op het internet winkelt, bankiert, surft of speelt*.
* Functie voor thuisnetwerken - hiermee kunnen gebruikers apparaten op hun thuisnetwerk makkelijk bekijken en beheren*.
* AntiBot-functies - voorkomt dat bots uw pc overnemen. *Alleen beschikbaar in Norton Internet Security 2009

Beschikbaarheid bètaversies
Een bètaversie van zowel Norton Internet Security 2009 als Norton AntiVirus 2009 is gratis te downloaden bij het Symantec Beta Center op: http://www.symantec.com/norton-beta/. Engelse, Duitse en Japanse versies van beide bèta's komen deze week beschikbaar.

Over Symantec
Symantec is wereldwijd toonaangevend als leverancier van beveiligings-, opslag- en systeembeheeroplossingen waarmee zowel bedrijven als particulieren hun informatie kunnen beveiligen en beheren. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.com. ###

OPMERKING VOOR PERSMEDEWERKERS: Meer informatie over Symantec en de Symantec-producten vindt u in de nieuwssectie van Symantec op http://www.symantec.com/news. Alle vermelde prijzen zijn in Amerikaanse dollars en gelden alleen binnen de Verenigde Staten.

Symantec en het Symantec-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation of een van haar partners in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectieve eigenaars.

Contact Symantec Contact Pleon
Vanessa Loury Cindy Schoonbeek
Tel : +33(0)1 41 38 57 81 - +33 (0)6 88 30 13 07 Tel : 020 487 40 00 vanessa_loury@symantec.comcindy.schoonbeek@pleon.com