Ingezonden persbericht


Persbericht

Oproep kandidaten ErgoCoach Award 2008

Zoetermeer, 17 juli 2008 - Op initiatief van Project Ergocoaches is de ErgoCoach Award in het leven geroepen. De ErgoCoach Award is een prijs die wordt toegekend aan een ergocoach die collega's, leidinggevenden, etc. inspireert om zo samen een duidelijke bijdrage te leveren aan het verminderen van fysieke belasting in de Nederlandse zorg. De winnaar van de ErgoCoach Award ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro vrij te besteden aan het verminderen van fysieke belasting op de werkvloer. Met de ErgoCoach Award voor 'de ergocoach van het jaar' wil Project Ergocoaches verder bijdragen aan de professionalisering van de ergocoach. Wij zien het als een belangrijk middel om ergocoaches voor het voetlicht te brengen en te bedanken voor hun inzet.

Wie kun je nomineren?

De ErgoCoach Award is bedoeld voor ergocoaches die op een bijzondere wijze een actieve bijdrage hebben geleverd aan de preventie van fysieke belasting in de zorg. De activiteiten van de voorgedragen ergocoach moeten in zekere zin 'uniek' zijn. We zijn op zoek naar die ergocoach die volgens zijn of haar collega's in staat is iedereen zo te inspireren dat het volgen van bijvoorbeeld de Praktijkrichtlijnen voor iedereen een tweede natuur is geworden. Of die ergocoach die telkens weer innovatieve en creatieve ideeën heeft om fysieke belasting te verminderen en daarmee het werk voor zorgverleners prettiger weet te maken en de kwaliteit van leven van cliënten bevordert. En natuurlijk zijn ergocoaches die een heel duidelijke bijdrage aan het beleid van zijn of haar organisatie leveren, ook goede kandidaten voor de ErgoCoach Award.

Wie kunnen ergocoaches voordragen?

Kandidaten voor de ErgoCoach Award kunnen worden voorgedragen door collega's, teams, patiënten of cliënten, leidinggevenden, directie, arbocoördinator e.d.. Je kunt met meerdere personen een kandidaat voordragen, wel graag met één contactpersoon.

Hoe draag je iemand voor?

Stuur een email naar info@ergocoaches.nl of maak gebruik van het contactformulier op de site www.ergocoaches.nl en vertel in maximaal 250 woorden waarom je collega het verdient om de ErgoCoach Award 2008 te winnen. Geef voorbeelden van ideeën van deze ergocoach, omschrijf wat hem of haar zo'n goede ergocoach maakt en hoe deze ervoor zorgt dat collega's, teamleden enz. bewust zijn van het belang van het verminderen van fysieke belasting in de zorg. Stuur je nominatie met alle contactgegevens van de kandidaat en van de aanmelder(s) in voor 14 september 2008. Een professionele jury nomineert een top 5 en kiest vervolgens samen met de bezoekers van ergocoaches.nl de winnaar. Want bezoekers kunnen in de weken voorafgaand aan de landelijke ErgocoachDagen via internet op hun favoriet stemmen en vormen zo samen het zesde jurylid. De genomineerden ontvangen in ieder geval entreekaarten voor de landelijke ErgocoachDagen op 28 oktober in Nieuwegein voor twee personen. De winnaar van de hoofdprijs van 5.000 euro wordt die dag bekend gemaakt.

En in de categorie agressiecoaches..

Agressiecoaches of medewerkers met het aandachtsveld agressie zijn nog betrekkelijk nieuw in de zorg. Om deze zorgverleners te stimuleren en te motiveren om op de werkvloer aan de slag te gaan met de preventie van agressie heeft Project Ergocoaches een speciale aanmoedigingsprijs in het leven geroepen voor de 'Agressiecoach van het jaar'. Ken jij iemand die collega's op de werkvloer wijst op de gevolgen en gevaren van agressie in de zorg en vind je dat deze persoon de aanmoedigingsprijs voor Agressiecoaches verdient? Nomineer deze collega door een email met maximaal 250 woorden plus de gegevens van jezelf en van de kandidaat naar Project Ergocoaches te sturen.

Deze prijs wordt ook uitgereikt tijdens de landelijke Ergocoachdagen op 28 oktober in Nieuwegein. De winnaars worden natuurlijk ook bekend gemaakt op de website www.ergocoaches.nl, in het volgende nummer van ErgoCoach Magazine en in de digitale nieuwsbrief van Project Ergocoaches. Ga voor meer informatie over Project Ergocoaches naar www.ergocoaches.nl

.........………….

Contactpersoon

Mevrouw Annemarie Klaassen
Projectleider
E a.klaassen@regioplus.nl
T 079-3230319