Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 17 juli 2008

(

Leiden Politie treft gestolen fiets aan
Omdat een 27 jarige man uit Leiderdorp donderdag 17 juli rond 08.35 uur met zijn fiets door het rode licht op het Stationsplein reed, vestigde hij de aandacht van agenten op hem. Hij werd staande gehouden en bij die staandehouding bleek dat er met de fiets was geknoeid. Dat deed vermoeden dat de fiets wel een gestolen kon zijn. Navraag in het opsporingsstyeem van de politie bevestigde dit. In februari 2003 was de fiets in Delft gestolen. De man werd vervolgens aangehouden. Bij zijn verhoor vertelde hij dat hij de fiets ooit eens had gekocht van iemand. Dit leverde hem nu een boete op van 300 euro waarna hij het bureau weer mocht verlaten. De eigenaresse van de fiets werd van de vondst op de hoogte gesteld.

Fietsendiefstal en heling aanpak

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht van diefstal
De politie is met een onderzoek bezig naar een ijscoverkoper die op zaterdag 5 juli op de Argoslaan lastig gevallen is door een grote groep jongeren. Een aantal van hen heeft ijs van hem gestolen. De politie vraagt met name een donkerblonde vrouw die ijs kocht zich te melden.

De verkoper stond met zijn ijskar op de Argoslaan toen hij door een grote groep jongeren omsingeld werd. Terwijl hij zijn klanten nog aan het bedienen was klommen zij op de ijskar en wilden zij ijs wegnemen. Een van de klanten een donkerblonde vrouw zei hier nog wat van. Toen de klanten weg waren wilde de ijsverkoper weg rijden, maar werd daarin tegengehouden door de jongeren. Uiteindelijk wist hij weg te rijden, maar 5 jongeren vanuit de groep zaten op de ijskar. Op de Sterrenlaan werd hij door deze jongeren tot stoppen gebracht, zij eisten, op dreigende toon, ijs. Divers ijs is vervolgens uit de kar gepakt. De ijsverkoper wilde weer wegrijden, maar nu zaten er nog steeds twee jongens op zijn kar die hem lastig vielen. Uiteindelijk werd hij op de Eisenhouwerlaan door de jongens met rust gelaten en belde hij de politie. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen, met name de donkerblonde vrouw die ijs kocht, zich te melden op het politiebureau of via 0900-8844.

--- origineel bericht ---
Zoeterwoude Jongens stelen fiets

De politie heeft dinsdag 15 juli twee jongens uit Zoeterwoude van 15 en 18 jaar aangehouden en verhoord over de diefstal van een Gazelle damesfiets. Beiden bekenden dat ze de fiets maandag 14 juli bij een bushalte aan de Hoge Rijndijk hadden gestolen. Het slot waarmee de fiets op slot stond werd thuis doorgeslepen. Dankzij een tip kwam de politie achter de diefstal. De fiets is in beslag genomen en aan het politiebureau gestald. De politie heeft er nog geen aangifte van binnen en is dus niet in staat om de fiets weer aan de gedupeerde eigenaresse terug te geven. Aanvulling: de fiets bleek gestolen te zijn van de Hoge Rijndijk op 14 juli 2008. De fiets gaat terug naar de eigenaresse.

Gouderak / Bergambacht Verkeerscontrole
De politie hield woensdag 16 juli op het Veerstalblok in Gouderak en de Fransekade in Bergambacht een verkeerscontrole. Deze controle leverde vijf bekeuringen op.
Op het Veerstalblok werd gecontroleerd tussen 16.30 en 17.30 uur en 19.00 en 20.00 uur. Een scooter bleek bij een test op een rollerbank te veel vermogen te hebben. De eigenaar kreeg daarvoor een bekeuring. Een automobilist kreeg een bekeuring van 90 euro voor het niet dragen van de autogordel en twee automobilisten reden te hard. Daar waar 60 km/h de maximumsnelheid is reden ze respectievelijk 73 en 89 km/h.
Op de Fransekade werd gecontroleerd tussen 20.15 en 21.00 uur. Eén automobilist hield zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/h. Hij reed 94 km/h en kreeg daarvoor een bekeuring.

Reeuwijk Diefstal van buitenboordmotoren en boten
De politie van Reeuwijk waarschuwt bootbezitters in het gebied van de Reeuwijkse plassen voor diefstal. In de afgelopen week zijn er 4 aangiftes door de politie opgenomen van diefstal van een buitenboordmotor en een aangifte van diefstal van een boot.

Vanaf april, het seizoen dat er met de bootjes weer volop wordt gevaren, zijn er in Bodegraven/ Reeuwijk in totaal 18 buitenboordmotoren gestolen en 6 boten. De politie vraagt recreanten en inwoners alert te zijn. Bel de politie in het geval van verdachte situaties, bijvoorbeeld als er 's nachts gevaren wordt. Ook wanneer u verdachte personen met gereedschap op zak ziet, mogelijk met het doel om motoren of boten te stelen kunt u bellen naar de politie via 0900-8844. Door te bellen naar de politie kan de persoon in kwestie gecontroleerd worden en kan diefstal voorkomen worden. In het geval van een heterdaad, u ziet bijvoorbeeld iemand een buitenboordmotor stelen, wordt u gevraagd 1-1-2 te bellen.

--- einde berichten ---

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --