Net4kids maakt jaarcijfers 2007 bekend

Aantal geholpen kinderen groeit met 125 procent, ruim 6 ton direct naar projecten

Amstelveen, 17 juli 2008 - Internetplatform voor kinderhulp Net4kids heeft haar jaarcijfers van 2007 bekend gemaakt. Het aantal kinderen dat door de donateurs van de organisatie duurzaam wordt geholpen is het afgelopen jaar met 125 procent gestegen tot 16.194. De hulpgelden zijn gestegen naar 619.961 euro, een toename van ruim 20 procent. Sinds de oprichting laat de organisatie vijf jaar op rij groei zien en heeft zelfs de Transparantprijs 2007 in de categorie Middelgrote Goede Doelen in ontvangst mogen nemen. Ook verstevigde Net4kids haar fundament door het partnerschap met Ton aan den Stegge, die een bestuursfunctie heeft en een deel van de organisatiekosten op zich neemt, het strategisch partnerschap met werving- en selectiebureau Tracks en de uitbreiding van het projectteam. Bovendien lanceerde de organisatie een geheel vernieuwde tweetalige website met aparte omgevingen voor particulieren, kinderen en zakelijke donateurs.

Grenzen aan groei
Naast goed nieuws heeft Net4kids ook ervaren dat er grenzen zijn aan wat een organisatie kan bereiken als die grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers. Zo is de doelstelling de hulpgelden met 30 procent te doen stijgen niet gehaald en heeft een aantal zaken, waaronder het jaarverslag, langer op zich laten wachten dan gewenst. "In 2006 zagen we de noodzaak tot versteviging van de interne organisatie en in 2007 zijn we tegen de grenzen van groei aangelopen. We werken met geweldige professionals die zich kosteloos inzetten voor Net4kids, maar soms noodgedwongen andere prioriteiten hebben: groeipijnen van een groeiende organisatie. Het heeft ons ertoe gebracht om Net4kids naar de volgende fase te brengen door de kernfuncties te bezetten met betaalde krachten, waaronder onze nieuwe algemeen directeur Dani Bicker Caarten", legt Loek van den Boog, medeoprichter van Net4kids uit.

Doelstellingen 2008
Voor 2008 stelt Net4kids zich ten doel met een ondernemend businessplan verder te professionaliseren, het groeitempo van donaties te verhogen, marketing in handen van een strategisch partner te leggen, een betaalde Chief Information Officer aan te trekken en een nieuw kantoorpand te betrekken dat de ruimte biedt aan de uitbreidende organisatie. Daarnaast zullen nieuwe projecten worden toegevoegd, met name in Afrika en bestaande projecten worden bezocht. Op de Net4kids Mobiel Blog http://www.net4kids.nl/mobiel is te lezen hoe de kinderhulporganisatie momenteel contact maakt met potentiële donateurs en de naamsbekendheid vergroot.

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit organisatie die sinds 2003 donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De betrokkenheid van donateurs is groot, omdat zij zelf kiezen welk project zij ondersteunen en regelmatig persoonlijke terugkoppeling ontvangen. Bovendien gaat gegarandeerd 100% van de donaties naar het te steunen project. Bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatiesponsoren.

Met dit innovatieve charitasmodel bereikt Net4kids een actieve groep particuliere en zakelijke donateurs. Net4kids verleent bedrijven ondersteuning bij het invullen van hun maatschappelijke betrokkenheid voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

In oktober 2007 ontving Net4kids de Transparant Prijs PricewaterhouseCoopers en Stichting Civil Society reiken deze prijs jaarlijks uit aan die Nederlandse fondsenwervende instellingen die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.