KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

17-7-2008

ISAF WJK: Koude douche voor 29-er jongens

Arhus, woensdag 16 juli, Koude en regen regeerden het Volvo ISAF Jeugd WK tijdens dag 4.
Vandaag stond in het teken van westelijke wind kracht 4 en buien met af en toe een pittig uitschietende windvlaag.
Jason en Sam hadden er wel zin in vanochtend, maar kwamen zowel letterlijk als figuurlijk onder een koude douche terecht. De 29-er jongens werkten allen erg hard om de boot in vlagen overeind te houden en ons Nederlandse team slaagde daar steeds goed in. Echter moest 1 van de juryleden constateren dat ze die dag nog niet zoveel te doen hadden gehad en bedachten daarom aan de wind penaltys uit te delen voor pompen met de schoot. Helaas werden de Nederlandse mannen ook slachtoffer van deze ijver en moesten na hun tweede gele vlag dit evenement gedwongen de wedstrijd verlaten. Dit incident maakte hun dag niet tot waar ze op gehoopt hadden, misschien die voor het
desbetreffende jurylid wel!

Maarten Max Moerman was vanavond ook minder goed te spreken over de organisatie. Na voorbereidingen in Kiel en Warnemünde met steeds kou, wind en regen had hij nu eindelijk gehoopt dat de zomer in Denemarken door zou breken. Na 1,5 uur terugkruisen in regen en wind vanaf de laatste finish kwam hij tot de conclusie dat het leven van een zeiler niet altijd over rozen kan gaan. Overigens leidde zijn conclusie tot veel gemopper waar de rest van het team ook wel weer erg om kon lachen. Zeker omdat ze wisten dat de zeurpiet wel een goede dag had neergezet met een 15, 11 en 9. Zeker niet slecht in de moeilijke omstandigheden.

Michelle Broekhuizen en de catamaran jongens Rob en Mathijs hadden minder te klagen. Na mindere wedstrijden wisten zij zich knap te herstellen. Michelle knokte zich in de laatste wedstrijd naar de top van de wedstrijd (13e) en wist daardoor een stuk gelukkiger op de kant terug te komen.
Rob en Mathijs hadden in het begin wel moeite om de snelle catamaran overeind te houden in de windvlagen van 25 of meer knopen.
Uiteindelijk wisten ze toch weer 2 wedstrijden bij de kop van het veld mee te varen. Op de terugweg naar de haven wisten zij zelfs 2
overtrekkende buien te ontwijken en ook nog eens de reistijd te verkorten. Kennis die ze weer meenemen in hun tactiek voor morgen.

Annemiek Bekkering en Jeske Kisters waren bijna zoals gebruikelijk weer een klasse apart. Tussen de draaiingen van soms wel 30 graden wisten zij gewoon weer een stabiele serie neer te zetten van een 3e, 2e en weer een 2e plaats. Vele concurrenten lieten vandaag een steekje vallen en met een 2e aftrek na zijn ze de 1e plaats genaderd op 5 puntjes. Enige probleem is nog dat de Engelse meisjes op plaats 1 ook erg constant varen. Echter zijn de 5 puntjes in 4 wedstrijden zeker goed weg te werken. Een mooie uitdaging voor de laatste 2 dagen!

Volg het ISAF Jeugd WK via www.youthworlds2008.org of
www.watersportverbond.nl

Internetadres: www.youthworlds2008.org