AutoRai

Maserati maakt prijzen nieuwe Quattroporte bekend

(7/17/2008)
Na eerder de onthulling van de GranTurismo S met 440 pk sterke 4.7 V8 krachtbron is zeer recent de Maserati Quattroporte modelreeks ingrijpend gewijzigd, waarbij bovendien aan de bovenkant nog een absoluut topmodel werd toegevoegd: de Maserati Quattroporte 4.7 S. Maserati maakt nu ook de prijzen bekend van de nieuwe Maserati Quattroporte, wereldwijd de absolute trendsetter voor het segment van de âLuxe Sport Sedansâ.

De Maserati Quattroporte is door het fameuze designbureau Pininfarina verder verfijnd en verfraaid met behoud van de klasse, glamour en exclusiviteit van de Quattroporte. De serie bestaat uit twee uitvoeringen: de Quattroporte en Quattroporte S. De eerste is uitgerust met de bekende 400 pk sterke 4.2-liter V8 motor, terwijl de tweede uitvoering beschikt over de nieuwe 4.7-liter V8 met 430 pk uit de GranTurismo S. Beide modellen krijgen een zestraps automatische versnellingsbak die in samenwerking met ZF is ontwikkeld.

De prijzen
Maserati Quattroporte 4.2: ⬠166.992
Maserati Quattroporte 4.7 S: ⬠181.982

Na vijf succesvolle jaren, waarin meer dan 15.000 autoâs werden afgeleverd en de Quattroporte 46 internationale onderscheidingen in de wacht sleepte, wordt dit model nu afgelost door de nieuwe Quattroporte en Quattroporte S. Beide zijn vanaf september leverbaar.