Politie Brabant-Noord

Goed resultaat bij groene dag

Oss, 17-07-2008

De politie district Maasland heeft woensdag een zogenaamde groene dag georganiseerd waarbij een drie hennepkwekerijen en nog een uitgebrande kwekerij zijn opgerold. In het totaal zijn 795 planten aangetroffen. Op de Rozenstraat in Oss troffen agenten op de bovenverdieping van een woning een uitgebrande hennepkwekerij aan. In dit pand werd de stroom illegaal afgetapt. Op het moment van binnentreden was niemand in de woning aanwezig.


--

Bij een inval op de Karel Doormanstraat is een 44-jarige Ossenaar aangehouden voor het hebben van een hennepkwekerij in zijn woning. In het totaal zijn 140 planten aangetroffen. De stroom is in deze woning illegaal afgetapt.


--

In een woning aan de Heijcamp in Nuland troffen agenten op de bovenverdieping 175 hennepplanten aan. Ook in deze woning is de stroom illegaal afgetapt. De 29-jarige bewoner is aangehouden.


--

In een woning aan de Cannemanstraat in Oss zijn op de bovenverdieping 480 hennepplanten aangetroffen. De 48-jarige bewoner van het pand is op het bureau uitgenodigd om een verklaring af te leggen. De stroom voor de kwekerij is illegaal afgetapt.

In alle gevallen is de kwekerij ontmanteld en zal er tegen de verantwoordelijke personen proces-verbaal worden opgemaakt.