Gemeente Binnenmaas

Nieuwe lijnen en nieuwe haltes voor de bus

Sinds Arriva vanaf 1 januari het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard verzorgt, zijn er nieuwe buslijnen ingevoerd en busroutes gewijzigd.

Lijn 165 en 166

In s-Gravendeel zijn de routes van lijn 165 en 166 gewijzigd. Uitgangpunt is dat een reiziger binnen maximaal 400 meter (hemelsbreed) een halteplaats moet aantreffen. Deze afstand geldt voor 85% van alle woonadressen in de bebouwde kom van s-Gravendeel. Ook moeten de halteplaatsen overdag twee keer per uur bediend worden. Daarom bestrijkt lijn 166 nu een groter deel van het dorp. Lijn 165 is ingekort en rijdt een snellere route door s-Gravendeel, waardoor reizigers een kortere reistijd richting Dordrecht hebben. Gevolg hiervan is wel dat de halteplaats aan de Smidsweg voor de lijnen 165 en 166 vervalt.

Op verzoek is door de gemeente Binnenmaas onderzocht of een vervangende halte aan de Maasdamseweg, ter hoogte van de Smidsweg, gerealiseerd kan worden. Om veiligheidsredenen en door gebrek aan ruimte is dit helaas niet mogelijk.

Voetpad richting Immanuël

De lijnnummers 176 en 668 maken wel gebruik van de Smidsweg. Achter de huizen aan de Maasdamseweg 1 tot en met 7 loopt een voetpad. Via dit voetpad kan men van de Narcisstraat richting de bushalte bij Immanuël lopen. Voetgangers hoeven dan geen gebruik te maken van het rijwielpad langs de Maasdamseweg.

Haltes langs N217 voor sneldienst

Langs de N217 worden op twee plaatsen door de provincie nieuwe haltes aangelegd voor de sneldienst 168 (verbinding Busstation Heinenoord - Dordrecht v.v.). Er komen zowel bij s-Gravendeel als bij Maasdam haltes ter hoogte van de rotonde. Bij Maasdam is de aanpassing aan de weg het grootst en moet de rijbaan richting s-Gravendeel iets naar het midden worden gelegd om een halteplaats aan de rechterzijde van de weg te kunnen maken. Aan de andere kant van de weg komt de halte tussen de N217 en de parallelweg. Voorlopig plaatst de provincie hier overigens nog geen fietsenstalling bij. De sneldienst rijdt in de ochtend- en de avondspits. Eventuele uitbreiding van de frequentie van deze sneldienst is afhankelijk van het aantal gebruikers. De halteplaatsen zullen naar verwachting eind juli 2008 in gebruik genomen worden.

Servicenummer/website

De klantenservice van Arriva is te bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 - 0232545. Overige informatie is te vinden op de site www.arriva.nl.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl