KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

18-7-2008

ISAF WJK: Zilver voor 29-er meiden!

Arhus, donderdag 17 juli, Het is officieel! De 29-er meiden Annemiek Bekkering en Jeske Kisters hebben zilver gewonnen tijdens het Volvo ISAF Jeugd WK te Denemarken. Na weer een ijzersterke dag van 1, 3 en weer een 1 zijn ze uitgelopen op plaats 3 en zeker ook ingelopen naar de gouden medaille, echter in de laatste race van morgen is het niet meer mogelijk het Engelse team van goud af te houden. De Nederlandse meiden zijn echter zon sterke tweede dat de zilveren plak ook niet meer in gevaar komt!

Het is dus feest in het Nederlandse kamp! Zeker omdat in de andere klassen, behalve de 29-er jongens, ook sterk gevaren werd. Michelle Broekhuizen wist met goede starts naar een 16e en een 8e plek te varen. Maarten Max was ijzersterk nu de zon weer scheen in Arhus, door vooral oplettendheid in de vele winddraaiingen wist hij naar een 8e en 3e plek te varen. Hierdoor stijgt hij weer naar de 9e positie. Rob Sprij en Mathijs Pauli completeerde de goede resultaten met twee
5e plaatsen. Het Nederlandse team is hierdoor op weg om ook in het landenklassement naar de beste 10 landen wereldwijd te stijgen. Een knappe prestatie van dit jonge team.

Enige teleurstelling was er bij Sam Frank en Jason Hogendoorn die vandaag door vooral vermoeidheid wat steekjes lieten vallen. In race 1 gingen ze zelfs 2x onderste boven.
De jongens staan nog steeds wel bij de eerste 10 en zullen er morgen alles aan doen om dit zo te houden.

Vanavond een bescheiden feestje waarna morgen tijdens de
prijsuitreiking het echte feest voor zilveren medaille winnaars Annemiek Bekkering en Jeske Kisters los breekt!!

Internetadres: www.youthworlds2008.org
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl