Royal Friesland Foods



17 juli 2008

Nieuwe fase in onderzoek Europese Commissie naar fusie Friesland Foods en Campina

Het onderzoek dat de Europese Commissie uitvoert naar de fusie tussen Friesland Foods en Campina, gaat een nieuwe fase in. Na een verkennende periode van vijf weken, die op 12 juni begon, start de Commissie nu gedetailleerd vervolgonderzoek in deelmarkten, zo heeft ze vandaag bekend gemaakt. Het is een procedure die gebruikelijk is bij fusies van deze omvang.

Op 12 juni hebben Friesland Foods en Campina een omvangrijk dossier bij het directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie in Brussel ingediend. Het directoraat is onder meer verantwoordelijk voor de beoordeling fusies. In het dossier worden alle markten beschreven waarop Friesland Foods en Campina actief zijn.

De Europese Commissie gaat nu voor diverse deelmarkten gedetailleerd na of er door de voorgenomen fusie marktdominantie zou kunnen ontstaan. Naar verwachting zal deze fase vier tot vijf maanden duren. Het definitieve oordeel van de Europese Commissie volgt naar verwachting in het vierde kwartaal. Het besluit van de Europese Commissie om tot vervolgonderzoek over te gaan komt niet als een verrassing. Het dossier is veelomvattend en het lag in de lijn der verwachting dat er nu vervolgonderzoek komt voor de diverse deelmarkten.

Gerelateerde berichten


* Verkennende gesprekken Friesland Foods en Campina over fusie 19 december 2007

* Friesland Foods en Campina bereiken akkoord over fusieovereenkomst
10 april 2008

* Leden Friesland Foods en Campina stemmen in met fusie 7 mei 2008
* Geen sprake van fusie tussen Friesland Coberco en Campina 7 juni
2002