Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 17 juli

* POLITIE HOUDT VIER JONGENS AAN VOOR INBRAAK SCHUUR

CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft woensdagavond rond kwart voor tien vier jongens uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor inbraak in een schuur aan het Atolpad. Oplettende getuigen zagen de verdachten, twee jongens van 14 en twee jongens van 15 jaar, inbreken in de schuur. Diverse speeltoestellen, zoals skelters, stonden buiten de schuur. Hierop werd de politie gealarmeerd. Onmiddellijk stelden agenten een onderzoek in en aan de hand van de opgegeven signalementen hielden zij de jonge inbrekers aan op de Eilandenweg. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De ouders van de jongens werden door de politie in kennis gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN NA BELEDIGING

BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagmiddag een 18-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden voor belediging en verzetten bij een arrestatie. Rond vier uur kreeg de politie de melding van overlastgevende jeugd op het Muziekplein. Ter plaatse troffen agenten een groep aan, waarvan een gedeelte wegrende en vijf jongens bleven zitten op een bloembak. De politie verzocht de jongens om weg te gaan. Een van hen weigerde weg te gaan en zijn identiteit op te geven. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij verzette zich tijdens zijn arrestatie en bedreigde de agenten. Later die avond tijdens het overbrengen van de verdachte vanaf politiebureau Maasstraat naar Hoogvliet, ontstond er een handgemeen tussen de vrienden van de verdachte en een aantal politiemensen. Dit gebeurde nadat een van hen een politieman een schouderduw gaf. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ZUIDLAND - Politiemensen van het district De Eilanden stelde woensdagmiddag op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan De Schering in. Op zolder werd een hennepkwekerij met 265 planten aangetroffen. Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. De Roteb heeft de hennepkwekerij ontmanteld. De 44-jarige bewoner wordt op het politiebureau verhoord.


* BRAND IN KELDER
In een kelder van een woning aan de Graaf Florisstraat brak in de nacht van woensdag op donderdag brand uit. Hierdoor ontstond een fikse rookontwikkeling. 19 omwonenden werden door personeel van de GGD direct onderzoek naar aanleiding van ademhalingsproblemen. Zeven van hen zijn overgebracht naar een ziekenhuis voor nadere behandeling. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.


* POLTIIE CONTROLEERT OP OVERBELADING EN AFVALLENDE LADING

Politiepersoneel heeft woensdagochtend en -middag een verkeerscontrole gehouden op het Kleinpolderplein, gericht op overbelading van voertuigen en afvallende lading. De politie bekeurde 15 bestuurders voor met name overbelading (variërend van 11 tot 32 %), gevaar voor afvallende lading en mobiel telefoneren tijdens het autorijden.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
SCHIEBROEK - Een 37-jarige Rotterdammer is woensdagavond rond kwart voor tien aangehouden nadat hij zijn 30-jarige vriendin had mishandeld in een woning aan de Pintostraat. De vrouw had een fikse hoofdwond en werd overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis voor behandeling. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE MANNEN AAN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half twee op de Rigoletto een 33-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een oplettende getuige zag dat de verdachten op de Rigoletto een geparkeerde auto doorzochten. Dit vertrouwde hij niet en alarmeerde de politie. Onmiddellijk stelden agenten een onderzoek in de omgeving in en zagen de mannen bij de auto staan. Bij het zien van de politiemedewerkers renden beiden weg in de richting van het Schollebos. Vervolgens bedachten zij zich en renden terug naar de achterzijde van nabijgelegen woningen en sprongen een sloot in. Daar konden zij geen kant meer op. Politiemensen hielden de mannen aan en brachten hen over naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak


* POLITIE ARRESTEERT TWEE VERDACHTEN NA VECHTPARTIJ

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben woensdagmiddag twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Omstreeks vier uur kreeg de politie de melding dat er gevochten werd op de Mgr Nolenslaan. De politie stelde een onderzoek in en arresteerde een 26-jarige man uit Spijkenisse op De Wildestraat en een 43-jarige Schiedammer op de Singel. Ook nam de politie een mes in beslag. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in naar wat er exact is gebeurd en andere betrokkenen.


* GEWONDE MAN AANGETROFFEN
Naar aanleiding van een melding dat een man gewond op de Wateringhestraat zou liggen stelden politieagenten woensdag kort na het middaguur een onderzoek in. Zij troffen op straat een 50-jarige man aan die op de galerij lag. Door de brandweer werd de man naar beneden gehaald en overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis. Uit onderzoek is gebleken dat de man een lichte hartaanval heeft gehad en daardoor vermoedelijk is gevallen. Hij liep hierbij een gebroken been en een hoofdwond op.


* ASO-CONTROLE GEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS - Om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast van bromfietsers en scooters terug te dringen hielden politieagenten van district Noord woensdagmiddag en -avond een ASO-controle. In totaal zijn 33 bestuurders gecontroleerd en zijn 9 processen-verbaal uitgeschreven. De bekeuringen waren ondermeer voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs, het rijden met een kapotte rem, het rijden met een gladde band, het overschrijden van de maximumsnelheid en het maken van teveel geluid.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA SCHIETEN OP VROUW

FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 juli op zaterdag 12 juli rond half twee op de Brede Hilledijk een 48-jarige man uit Rotterdam aangehouden na een schietpartij. De man en zijn 42-jarige vrouw hadden ruzie in een woning aan de Hilledwarsstraat. Hierbij werd de vrouw door de verdachte beschoten. Vervolgens vluchtte zij de woning uit en waarschuwde de politie. Onmiddellijk stelde politiepersoneel een onderzoek in de omgeving in. Agenten hielden de Rotterdammer aan op de Brede Hilledijk en brachten hem over naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek in de woning aan de Hilledwarsstraat een vuurwapen, een alarmpistool, een stroomstootwapen, diverse soorten munitie en een kleine hoeveelheid xtc pillen aanwezig te zijn. De politie nam de goederen in beslag en onderzoekt de zaak.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING MET MES

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft woensdagavond een 20-jarige man uit Spijkenisse aangehouden nadat hij politiemensen met een mes had bedreigd. De verdachte werd rond negen uur, gewond aan zijn hand, aangetroffen op de Mgr Nolenslaan. De agenten spraken hem aan en wilden eerste hulp verlenen. De 20-jarige man weigerde, op verzoek van agenten, zijn zakken te legen. Plotseling trok de verdachte een mes en maakte stekende bewegingen in de richting van de politiemensen. Na gebruik van pepperspray werd de man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING EN VERZET TIJDENS AANHOUDING

Een 20-jarige Rotterdammer is woensdagavond op de Boelewerf aangehouden. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die aan het voetballen waren en een 33-jarige werknemer de toegang tot zijn bedrijf beletten. Hierop waarschuwde de man de politie. Tijdens het noteren van de namen van de jongeren beledigde de 20-jarige jongen de politieagenten waarna hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. Hij is meegenomen voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* JONGEN GEWOND TIJDENS VAKANTIEWERK
RIDDERKERK - Een 14-jarige jongen uit Ridderkerk is woensdagmorgen rond half twaalf gewond geraakt tijdens zijn vakantiewerk bij een boomkwekerij aan de Hoogzandweg. De jongen liep letsel op aan zijn rug en linkerarm toen een touw klem kwam te zitten tussen een machine. Hij werd door personeel van het traumateam gestabiliseerd en overgebracht naar het Erasmus MC. Door de arbeidsinspectie is een nader onderzoek ingesteld.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING MET PAALTJE
VLAARDINGEN - Een 68-jarige inwoner uit Vlaardingen is woensdagmiddag rond drie uur op de Van Beethovensingel gewond geraakt toen hij met zijn scooter tegen een paaltje reed. De man lette ter hoogte van de rotonde op de automobilisten en zag toen het paaltje over het hoofd. Hij kwam ten val en werd met een verwonding aan zijn hoofd overgebracht naar het Vlietland Ziekenhuis.