Ingezonden persbericht


3-daagse fotosafari's met topfotograaf willem laros in safaripark beekse bergen

Overdag wildlife fotograferen en 's nachts slapen in tentenkamp bij olifanten

Hilvarenbeek, dinsdag 12 februari 2008 - Safaripark Beekse Bergen organiseert komende zomer verschillende fotoworkshops. In samenwerking met reisfotograaf Willem Laros, die wereldwijd fotoreportages en workshops verzorgt, zijn een workshop van één dag en een driedaagse cursus ontwikkeld. Beide fotosafari's richten zich op enthousiaste hobbyfotografen en wisselen theorie en praktijk met elkaar af. Op verschillende momenten in de trainingen komt het wildlife - waaronder leeuwen, neushoorns en roofvogels - dichtbij de camera. Tijdens de meerdaagse cursus slapen deelnemers in een tentenkamp middenin het park.

Liefhebbers van fotograferen kunnen deze zomer een boeiende training volgen in Safaripark Beekse Bergen. Het Afrikaanse wildlife park in Hilvarenbeek, dat in 2008 veertig jaar bestaat, heeft in samenwerking met natuurfotograaf Willem Laros twee trainingen ontwikkeld. Deelnemers kunnen kiezen voor een workshop van één dag (¤ 95,-) op vrijdag 18 juli en vrijdag 22 augustus. Tijdens deze dag leert de ervaren fotograaf deelnemers hoe zij landschappen en natuur beter kunnen fotograferen. Tijdens de driedaagse cursus (¤ 375,-; aankomstdata 13 juni en 29 augustus) staan onder meer fotograferen vanuit een 4x4-terreinwagen en een boot op het programma. Ook 'het vastleggen van roofvogels op de gevoelige plaat', fotografie in de schemering en een kijkje nemen bij de Afrikaanse dieren achter de schermen passeren de revue. Tijdens de cursus wordt overnacht in het luxe tentenkamp middenin het safaripark (vlakbij de olifanten).

Materiaal en reserveren

Om deel te kunnen nemen aan de cursus hebben deelnemers een digitale (spiegelreflex)camera nodig. De beste resultaten worden behaald met een bereik van tenminste 200 mm (kleinbeeld equivalent). Meer informatie over de cursus, waarbij drankjes en maaltijden zijn inbegrepen, is te vinden op www.beeksebergen.nl. Reserveren kan via 0900-0200 (¤ 0,20 p.m.). Naast fotosafari's organiseert Safaripark Beekse Bergen ook driedaagse rangercursussen waarbij dierenliefhebbers meer te weten komen over Afrikaans wild.


---