RTL Group

Veertig wereldtoppers in voetbalwedstrijd voor Goal4Africa live bij RTL 7

Kaka, Maldini, Van Persie, Ronaldo, Van Nistelrooy, Drogba en Seedorf

Vooruitlopend op de negentigste verjaardag van Nelson Mandela, die hij op 18 juli hoopt te vieren, en het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika, is Goal4Africa in het leven geroepen. Deze actie om fondsen te werven voor onder meer onderwijs en de promotie van voetbal in Afrika, wordt op zaterdag 12 juli afgetrapt met een voetbalwedstrijd met veertig hele grote namen, waaronder: Kaká, Lampard, Maldini, Ronaldo, Van Persie, Buffon, Adebayor, Gattuso, Pirla, Gerrard, Cannavaro, Eto'o, Drogba, Essien, Van Nistelrooy en Seedorf, die ook wereldwijd ambassadeur is van Goal4Africa.

De kick off tussen de twee 'wereldteams' vindt plaats in de Allianz Arena in München. Het commentaar bij de wedstrijd is van Leo Driessen. Naast de wedstrijd is er ook aandacht voor Mandela's levensverhaal en droom, en de noodzaak van onderwijs.

Clarence Seedorf: "Nelson Mandela is mijn hele leven al een enorme inspiratiebron voor mij geweest en zijn inspanningen blijven positieve veranderingen teweegbrengen. De Goal4Africa-actie is oprecht en ik ben ervan overtuigd dat het wereldwijd op dezelfde manier ontvangen zal worden als Live Aid."

Goal4Africa gaat over het bereiken van doelen en iedereen - bedrijven, personen, stichtingen of groepen - kan per doelpunt een bedrag overmaken naar de stichting Goal4Africa, die gesteund wordt de Nelson Mandela Foundation en de Peace and Sport Foundation van Prins Albert van Monaco. Het maakt niet uit of de doelpunten gemaakt worden in professionele wedstrijden of ontmoetingen tussen amateurs of vrienden.

Uitzending: RTL 7, zaterdag 12 juli, tussen 20.00 en 22.45 uur.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie zie: http://www.goal4africa.org/. Of anders kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.