Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 14 juli 2008

Burgemeester Bruinooge opent Internationaal Esperantosymposium in Alkmaar

Burgemeester P.M. Bruinooge ontvangt op vrijdag 18 juli om 09.00 uur delegaties van de Esperantoverenigingen uit Darmstadt, Troyes, Tata, Kalisz en Cluj Napoco (Roemenië). Hij doet dit bij aanvang van het symposium dat georganiseerd is door de Esperantoverenging Alkmaar en omgeving.

De gasten uit de zustersteden van Alkmaar en Heerhugowaard, evenals de gasten uit Roemenië zijn van woensdag 16 tot zaterdag 19 juli te gast bij leden van de Esperantovereniging Alkmaar en omgeving. Ter gelegenheid van dit bezoek heeft de gastvereniging een symposium georganiseerd, met als thema "Vergrijzing in Europa". De delegatie bezoekt ook een banketfabriek in Langedijk en een zaadveredelingsbedrijf in Warmenhuizen. Ook staat een bezoek aan de Westfriese markt in Schagen op het programma. Op zaterdag 19 juli gaan vertegenwoordigers naar het Universele Esperanto Wereldcongres in Rotterdam.

Subsidie Europese Unie
De Europese Unie heeft vanwege het Europese thema voor deze internationale ontmoeting een subsidie van E 4.000,- verleend als bijdrage in de reis- en verblijfskosten van de gasten.

Noot voor de pers:
U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de ontvangst op vrijdag 18 juli om 09.00 uur in de raadzaal