Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 16 juli 2008.

Vrijdagmiddag 18 juli om 13.30 uur geeft wethouder Ruimtelijke Ordening, Cultuur en Monumenten Ton van Rijnberk (Progressieve Combinatie) een toelichting op de met projectontwikkelaar Ab van der Wiel bereikte overeenkomst over de vervanging van een tweetal hotels aan de Rembrandtweg en de renovatie van een landhuis aan de Offemweg.

Specifiek wordt bedoeld de vervanging van de bestaande hotels, Duin en Dal en De Lichtboei, aan de Rembrandtweg door drie dubbele duinvilla's, waarbij de maat en schaal van de bebouwing is aangepast aan de gewenste bebouwing van de Zuidduinen. Ter compensatie van de hotelfunctie zal het landhuis Klein Offem aan de Offemweg worden omgevormd tot een 4 sterren kunsthotel.

Wethouder Van Rijnberk: "Dit is maatwerk. Hiermee hebben we, denk ik, een passende oplossing gevonden voor het bijzondere karakter van de Zuidduinen, de in het geding zijnde hotelcapaciteit in Noordwijk en voegen we een prachtige culturele functie in een monumentaal pand aan de historische kern van Noordwijk Binnen toe."

Wethouder van Toerisme, Leendert de Lange (VVD), zal eveneens bij de toelichting aanwezig zijn.

De toelichting vindt plaats in het landhuis Klein Offem, Offemweg 19 in Noordwijk.


---