Ingezonden persbericht


Laatste weekendafsluiting Graadt van Roggenweg

In het weekend van vrijdag 18 juli (20.00 uur) tot maandag 21 juli (06.00 uur) is de Graadt van Roggenweg volledig afgesloten. Vanaf verkeersplein Hooggelegen tot en met het Westplein is er geen verkeer mogelijk. Verkeer wordt omgeleid. Na deze afsluiting wordt de Graadt van Roggenweg - Weg der Verenigde Naties weer opengesteld voor verkeer in beide richtingen. Het werk is dan nog niet volledig afgerond, maar het is niet meer nodig om een volledige rijbaan af te sluiten.

Tijdens dit weekend worden de masten van verkeersregelinstallaties weer op de juiste plek gezet. Ook verwijdert de gemeente het overtollige asfalt en wordt de definitieve belijning aangebracht. Na dit weekend werkt de gemeente verder aan het de afronding en het verzorgen van het groen in de bermen.

Tijdelijke verkeersmaatregelen kunnen de komende weken nog voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld een kortdurende afzetting van een stuk weg zijn, of het gedeeltelijk vrijhouden van een stuk rijbaan. Tot in september vinden er ook nog rioleringswerkzaamheden plaats aan de parallelweg van de Graadt van Roggenweg.

Advies: maak zoveel mogelijk gebruik van openbaar vervoer en fiets De gemeente Utrecht adviseert weggebruikers zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatief vervoer zoals de trein, tram, bus of fiets. Automobilisten kunnen gebruik maken van P+R Westraven en P+R Veemarkt. Daarnaast worden automobilisten al vanaf de snelwegen op omleidingsroutes gewezen. Door de omleidingen wordt een toename van verkeersdrukte verwacht in de omgeving Europalaan, Papendorp, Stationsgebied en Utrecht West.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48.

Voor gedetailleerde informatie over de buslijnen, de verplaatsing van haltes en de wijzigingen in de routes wordt verwezen naar de websites van de betreffende busvervoerders of naar de publieksfolder voor reizigers. De tekst van deze folder is via onderstaand telefoonnummer (digitaal) opvraagbaar voor de pers. Meer informatie: Bestuur Regio Utrecht, Communicatie, Regie Bouma, 030 - 286 25 79.