Politie Noord- en Oost Gelderland

Eerbeek - verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

De politie heeft een onderzoek naar een openlijke geweldpleging in Eerbeek in de nacht van zaterdag op zondag 13 juli afgerond. Er werden drie jongeren uit Eerbeek aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 19-jarige plaatsgenoot zonder enige aanleiding mishandeld te hebben.

Op zondag 13 juli 2008, omstreeks 03.00 uur vond er een openlijke geweldpleging plaats. Het slachtoffer, een 19-jarige inwoner uit Eerbeek stond met een meisje op de Stuyvenburchstraat in Eerbeek te praten. Op dat moment passeerden enkele jongens op de fiets. Kennelijk om niets ontstond er een woordenwisseling. Plotseling werd de 19-jarige mishandeld en hij werd door de verdachten geschopt en geslagen en raakte daardoor zelfs buiten kennis. Zelfs toen werd er nog diverse malen tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. De jongeman werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Apeldoorn vervoerd waar hij ter observatie werd opgenomen.

Getuigen en aanhoudingen
Door het geschreeuw waren diverse mensen getuige van het voorval. Aan de hand van diverse verklaringen is één van de verdachten dezelfde nacht thuis aangehouden. De andere twee tieners werden in de daarop volgende dagen aangehouden.

Twee verdachten zijn op woensdag 23 juli voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. Eén van hen stond bekend als jeugdige veelpleger en is in bewaring gesteld. De andere is met schorsingsvoorwaarden heengezonden. De andere jongen werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Einde bericht


---- --