Politie Noord- en Oost Gelderland

Ruurlo- 17-jarige jongen aangehouden voor diefstal T-shirts

De politie heeft donderdag 17 juli een 17-jarige jongen uit Ruurlo aangehouden vanwege diefstal van twee T-shirts vanuit een fietstas. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Een 39-jarige inwoonster van Ruurlo had donderdagmiddag 17 juli twee T-shirts t.w.v. 19 euro gekocht in een kledingzaak aan de Dorpsstraat in Ruurlo en had deze daarna in haar fietstas gestopt. Nadat zij nog bij de bibliotheek en een tweetal andere winkels was geweest ging zij naar huis. Daar ontdekte zij dat de plastic tas met daarin de shirts weg was. Zij ging daarom terug naar de winkel waar zij deze had gekocht. Hier bleek dat er die middag een jongen was geweest die de shirts had teruggebracht en het geld retour had gekregen. De identiteit van de jongen was gemakkelijk te achterhalen omdat hij zijn naam en adres op een bon had moeten invullen. De 39-jarige vrouw is vervolgens naar de politie gegaan. Die hield de jongen diezelfde dag nog aan en heeft hem ingesloten voor nader onderzoek.

Aalten- Drankrijder betrapt

Een 21-jarige inwoner van Aalten is in de nacht van donderdag op vrijdag 18 juli betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Politiemensen hielden hem die nacht omstreeks 03.00 uur op het Orion staande voor een blaasproef. Het resultaat hiervan was 0,9 promille. Omdat hij een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winterswijk- alcoholcontroles

Op donderdag 17 juli heeft de politie op diverse locaties in de gemeente Winterswijk alcoholcontroles gehouden. Er werden 670 ademtesten afgenomen. Hierbij werden geen bestuurders aangetroffen die onder invloed waren van alcohol.

Wel werden zes bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, werd één bestuurder bekeurd voor twee gladde banden en één bestuurder voor het weigeren van de ademtest.

Winterswijk- Inbraak bij campinggebouw

In de nacht van donderdag op vrijdag 18 juli is er ingebroken in een gebouw van een camping aan de Kobstederweg in Winterswijk. De daders namen onder meer een kluis met geld mee.

Zij kregen toegang tot de receptie van het pand door een raam te forceren. Vervolgens hebben zij het receptiegebouw en naastgelegen restaurant uitgebreid doorzocht. De politie stelt een onderzoek in.

Ulft- Inbraak in restaurant

In de nacht van woensdag op donderdag 17 juli is er ingebroken bij een restaurant aan de Deurvorststraat in Ulft. De daders hebben een gokkast opengebroken en de inhoud meegenomen. Ook namen zij onder meer een laptop mee.

De daders zijn binnengekomen door via een aangrenzende tuin over de schutting te klimmen en vervolgens de achterdeur van het pand open te breken. Vervolgens hebben zij het pand doorzocht.

Winterswijk- Schennispleger

Een onbekende man heeft op donderdagmiddag schennis gepleegd ten opzichten van twee meisjes op de Huininkmaatstraat in Winterswijk.

Een 15-jarig meisje deed hier donderdag 17 juli melding van. Feit is gebeurd toen zij die dag omstreeks 17.45 uur met haar zus over de Huininkmaatstraat richting het Weurden liep. Een onbekende man kwam hen tegemoet lopen en toen de meisjes vervolgens de weg overstaken liep hij hen achterna en toonde op een gegeven moment zijn geslachtsdeel. De meisjes zijn toen snel richting het centrum gelopen. De politie is een onderzoek gestart.

Einde berichten


---- --