Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 18 juli 2008
Titel: Bondscoach Ehrens vergaloppeert zich

Bondscoach Ehrens vergaloppeert zich

RHEDEN (KNHS) - Tijdens de persconferentie waarop Rob Ehrens zijn springequipe voor de Olympische Spelen in Hong Kong bekend maakte heeft de bondscoach zich vergaloppeerd met betrekking tot de posities van Piet Raijmakers met Van Schijndel's Rascin en Leon Thijssen met Olaf.

"Ik heb gezegd dat het niet automatisch zo zou zijn dat indien één van de vier door mij geselecteerde combinaties zou uitvallen - ik bedoelde Hoorn, Voorn, Schröder en Houtzager - die plaats zou worden ingenomen door Thijssen. Ik heb tijdens de persconferentie onbedoeld de mogelijkheid open gelaten dat Raijmakers dan mogelijk eerder in beeld zou komen dan Thijssen", vertelde Ehrens.

Toch is dat niet wat Ehrens had willen zeggen. "Ik heb willen zeggen dat als één van de vier combinaties - Hoorn, Voorn, Schröder of Houtzager - zou uitvallen, Leon Thijssen met Olaf die plaats gaat innemen. Met dien verstande dat wanneer Eurocommerce Berlin niet mee kan gaan dat Gerco Schröder dan met Eurocommerce Monaco gaat. Piet Raijmakers, die eerder te kennen heeft gegeven niet als reserve mee te willen naar Hong Kong, komt pas in beeld als er zich echt onverhoopte omstandigheden voor gaan doen en er voor vertrek naar Hong Kong dus een beroep moet worden gedaan op de tweede reserve ruiter, die dan ook deel gaat uitmaken van het vier combinaties tellende team", aldus Ehrens.

"Het spijt mij bijzonder, met name aan het adres van Leon Thijssen en de op de persconferentie aanwezige media, dat ik mij zo onzorgvuldig heb uitgedrukt. Ik kan vele oorzaken gaan bedenken en die als excuus gaan opvoeren. Daarachter wens ik mij niet te verschuilen. Ik heb mij, om in paardentermen te blijven, behoorlijk vergaloppeerd en zal mijn best doen in de toekomst deze fouten, die een sportieve ruiter als Thijssen er één is diep raken, te vermijden!", aldus Ehrens.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Noot voor redacties: