Leiden/ Katwijk

Gestolen bromfiets 2 dagen later weer terug bij eigenaar

De politie heeft op vrijdagochtend 18 juli een 44 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van heling dan wel diefstal van een bromfiets. Agenten controleerden de verdachte op de Jan Vossenbrug in Leiden. De snorfiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Op woensdag 16 juli van dit jaar was er aangifte gedaan. De bromfiets was vanaf de J. TH. Visserstraat in Katwijk gestolen. De verdachte is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, omdat hij geen verblijfsvergunning kon tonen. De bromfiets gaat terug naar de eigenaar.

Moerkapelle Brand ontstaan in hennepkwekerij

De politie heeft het onderzoek naar de brand die op zaterdag 28 juni woedde in de loods aan de Moerkapelse Zijde, afgerond. Uit het onderzoek is gebleken dat de brand ontstaan is in een provisorisch aangelegde hennepkwekerij op zolder. De politie heeft tijdens het onderzoek de eigenaar van het pand gehoord. Het is nog onduidelijk of hij van het bestaan van de hennepkwekerij wist. De politie zet het onderzoek voort.

Tip de politie

De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.

--- einde berichten ---