ProLogis Distribution Centre Venlo IIIB opgeleverd

21.600 vierkante meter geavanceerde distributieruimte per direct beschikbaar

Amsterdam, 18 juli - ProLogis, 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiecentra, heeft op Trade Port West te Venlo het ProLogis Distribution Centre Venlo IIIB (Venlo DC IIIB) opgeleverd. Het is een geavanceerde distributieruimte van 21.600 vierkante meter binnen een complex van bijna 45.000 vierkante meter. Het nieuwe gedeelte beschikt over 1.200 vierkante meter kantoorruimte en een mezzanine van zo'n 2.300 vierkante meter.

Trade Port West is een van de ultramoderne bedrijfsterreinen van de logistieke 'hot spot' Venlo. ProLogis heeft voor deze strategische locatie gekozen, vanwege de ligging ten opzichte van Nederland, Duitsland en België. Ook de infrastructuur rond Venlo is optimaal: bedrijfsterreinen met uitstekende voorzieningen, perfect ontsloten over de weg (A-67 en A-73), over het water (de Maas) en via het spoor.

Venlo DC III is dan ook niet de enige distributieruimte van ProLogis op deze plek. ProLogis beschikt in Venlo over in totaal 100.000 vierkante meter ruimte voor distributie. Venlo DC III is in twee fasen tot stand gekomen. De eerste fase, de bouw van DC IIIA werd vorig jaar afgerond. De tweede fase, de bouw van DC IIIB is nu voltooid en deze tweede unit is nu opgeleverd.

Duurzaam
ProLogis besteedt veel aandacht aan duurzaam bouwen. In Venlo komt dat tot uiting in de uitstekende isolatie dankzij de luchtdichtheid van het gebouw. Ook is een 'grijs' watersysteem toegepast, dat regenwater opvangt dat gebruikt kan worden als geen drinkwater vereist is. Verder is de daglichtinval optimaal en is speciale zonwering toegepast (brise-soleil) voor een goede klimaatbeheersing. Dankzij gebruik van recyclebare materialen is er minder bouwafval. De kantoorruimte bevindt zich op twee verdiepingen en beschikt over een geavanceerd systeem voor verwarming en koeling.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, met activiteiten in 121 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $38,8 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2.817 objecten met een totale oppervlakte van 48,9 miljoen vierkante meter (31 maart 2008). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.500 werknemers. Het toonaangevende Amerikaanse blad Fortune heeft ProLogis in 2008 voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de vastgoedmarkt gezet, in de jaarlijkse lijst van 'America's Most Wanted Companies'. Voor meer informatie: www.prologis.com.



Ingezonden persbericht