Ingezonden persbericht

Persbericht 17 juli 2008

Opening BBC Proms live bij Radio 4

Twee live concerten vanuit de Londense Royal Albert Hall

Radio 4 doet vrijdag 18 juli live verslag van de opening van de BBC Proms, rechtstreeks vanuit de Royal Albert Hall in Londen met het BBC Symphony Orchestra onder leiding van Jirí Belohlávek. Op dinsdag 22 juli zendt de klassieke zender een tweede Proms concert uit met muziek van Rossini, Haydn en Elgar.

In de serie Radio 4 Zomeravondconcerten hoort de luisteraar op woensdag 23 juli een live verslag van het festival Aix-en-Provence met het oratorium Belshazzar van Händel.

Vrijdag 18 juli van 20.00 tot 24.00 uur

Het Royal College of Music Brass en het BBC Symphony Orchestra onder leiding van Jirí Belohlávek presenteren een afwisselend programma. Hoboïst Nicholas Daniel soleert in het hoboconcert van Mozart en Pierre-Laurent Aimard speelt rondo in Bes voor piano en orkest van Beethoven. Verder uitvoeringen van het Festliches Präludium en Vier Letzte Lieder van Richard Strauss, Dieu parmi nous van Messiaen, Catenaires voor piano van Carter en Le Poème de l'extase van Scriabin.

Dinsdag 22 juli van 20.00 uur - 23.00 uur

Live vanuit Royal Albert Hall Haydn's Celloconcert in C, de symfonie nr. 1 van Elgar en de Overture Wilhelm Tell van Rossini. Allen gespeeld door het SWR Symphony Orchestra Stuttgart onder leiding van Sir Roger Norrington met Jean-Guihen Queyras op cello.

Woensdag 23 juli van 19.30 uur tot 23.00 uur

The Academy for Early Music Orchestra Berlin en RIAS Chamber Chorus onder leiding van de Belgische dirigent René Jacobs spelen het Oratorium Belshazzar van Händel. Met als solisten o.a. Kenneth Tarver, tenor en Rosemary Joshua, sopraan.

Live vanuit het Grand Théâtre de Provence (Aix en Provence Festival)

Zomeravondconcerten

Radio 4 organiseert een zomer lang Zomeravondconcerten. Van 1 juli tot en met 31 augustus presenteert de klassieke zender elke avond rond 20.00 uur een uniek concert vanaf de belangrijkste podia en festivals in Europa.

www.radio4.nl



Ingezonden persbericht