Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

KLINCH: BAR WEINIG & 360

live: Cobblestone Jazz (Wagon Repair, Vancouver) / 360 Soundsystem aka Nuno dos Santos & Patrice Bäumel (360, Amsterdam) / Estroe (Bar Weinig, Rotterdam)

Melkweg, Oude Zaal · vrijdag 18 juli ·
· ·

23:00 ­ 05:00 uur · 12,00 +lidm deur: 14,00 + lidm ·

De Melkwegclubnacht klinch breidt wederom uit met
interessante gastorganisaties voor een portie kwalitatief hoogstaande electronische muziek. Zo zullen op vrijdag 18 juli 360 (voormalig club 11, Amsterdam) en Bar Weinig (Tivoli de Helling, Utrecht) het danspubliek trakteren op een line up met Cobblestone Jazz, 360 Soundsystem (Nuno dos Santos & Patrice Bäumel) en Estroe.

360 staat voor dansmuziek zonder de tunnelvisie van heersende trends. De organisatie organiseerde maandelijkse succesvolle avonden in het helaas ter zielen gegaande club 11, waarbij onder andere namen als Apparat, Modeselektor en Lawrence acte de presence gaven samen met resident dj's Patrice Bäumel en Nuno Dos Santos. Gelukkig gaan de heren op dezelfde voet door met 360 en brengen ook vanavond in de Melkweg een flinke dosis groove, dansbaarheid en emotie op de dansvloer voor liefhebbers van kwaliteitsmuziek met het echte clubgevoel - spanning, uitdaging en verrassing.

Ook Bar Weinig heeft een flinke staat van dienst met hun bekende feesten in Tivoli de Helling, waar creativiteit en artistieke vrijheid, zowel van de organisatoren als artiesten hoog in het vaandel staat. Deze instelling wordt ook van het open minded publiek verwacht! Bar Weinig had eerder al Superpitcher, Applescal, Alex Smoke en Onur Özer op voorgaande edities staan.

Bar Weinig en 360 hebben de handen ineen geslagen om Cobblestone Jazz te boeken, de electronische band van techno-wonderboy Mathew Jonson uit Vancouver. De jazz zit `m in de improviserende manier van werken achter mengtafel en sequencer door het trio en de muzikale achtergrond van toetsenist Danuel Tate, ook bijgestaan door Tyger Dhula. Deze aanpak resulteert in een warm, diep en melodieus klanktapijt waar alle ruimte is voor improvisatie en gaat verder waar minimal ophoudt. Vorig jaar bracht het collectief de langverwachte debuutplaat 23 Seconds uit, die in één take werd opgenomen om het live improvisatiegevoel vast te leggen en leverde clubhits als India In Me en Lime In Da Coconut op. Met deze creatieve werkwijze past Cobblestone Jazz prima in het concept van zowel 360 als Bar Weinig, dus dat belooft veel goeds voor de ware dansliefhebber.

Ook voorverkoop via www.beatfreax.com/ticketshop
Meer info: www.klinch.hyves.nl www.melkweg.nl