Gemeente Alkmaar


---


17 juli 2008

Rood van Opera Drebbel kleurt Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 18 juli geeft de cast van opera 'Drebbel, het volmaakte rood' extra kleur aan de Alkmaarse kaasmarkt. Met het luiden van de bel wordt aandacht gevestigd op de première van het muziektheaterspektakel, die vrijdagavond plaatsvindt op bedrijventerrein Overstad in Alkmaar.

Op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge luidt de Alkmaarse sopraan Karin ten Cate, een van de hoofdrolspelers, samen met regisseur Andreas Tiedemann, componist Kees Wieringa en producent Peter Thoes de bel. Karin ten Cate zingt na het luiden van de bel samen met het kaasdragersgilde een speciale versie van het Kaasdragerslied.

'Drebbel, het volmaakte rood' is een initiatief van Stichting Nachtwerk in samenwerking met de gemeente Alkmaar. Ter gelegenheid van het 375e sterfjaar van Cornelis Drebbel componeerde Kees Wieringa op tekst van Flip Broekman de opera 'Drebbel, het volmaakte rood'. Het stuk is een klank- en beeldspektakel over het avontuurlijke leven van de in 1572 in Alkmaar geboren verguisde en bejubelde Cornelis Drebbel, uitvinder van onder meer de onderzeeboot. De figuur van Cornelis Drebbel wordt in de opera vertolkt door popzanger Thé Lau.

Het geheel is een coproductie met Theater De Vest in Alkmaar. Drebbel is als muziektheater opgenomen in de programmering van de Karavaan. De voorstelling wordt opgevoerd van 18 juli t/m 27 juli m.u.v. 21, 22, en 23 juli. De voorstellingen beginnen om 22.00 uur. Het terrein op de hoek van de Noorderkade en de Pettemerstraat is toegankelijk vanaf 21.30 uur. Informatie over de opera, kaartverkoop e.d. is te vinden op: www.karavaan.nl en www.drebbelrood.nl

De bel van de kaasmarkt wordt vrijdagochtend geluid om 10.00 uur. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt ontvangt burgemeester Bruinooge de cast in het stadhuis. De Alkmaarse kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 5 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Voor informatie: afd. communicatie van de gemeente Alkmaar Kees Kraakman tel. 072-5489009


-----------------------


---- --