Ingezonden persbericht


Nieuwe USB flash drive met wachtwoord verbetert IT-beveiliging van bedrijven

CRYPSYS wordt officieel distributeur voor de Benelux van SafeStick®, een nieuwe versleutelde USB flash drive

Gorinchem, 18 juli 2008 - CRYPSYS Data Security, distributeur van beveiligingsoplossingen in de Benelux, is aangesteld als officiële distributeur van SafeStick®, een nieuwe USB flash drive met wachtwoordbeveiliging en automatische hardwarematige versleuteling. Het nieuws volgt kort op de publicatie van de recente lijst van E-Week van de 10 belangrijkste IT-risico's die door werknemers veroorzaakt worden. Boven aan die lijst staat het toenemende onbeheerde gebruik van onbeveiligde USB flash drives. Omdat ze zo klein zijn, kunnen geheugensticks heel gemakkelijk gestolen of verloren worden, waarbij vaak zeer vertrouwelijke gegevens verloren gaan.

Het nieuwe SafeStick® gamma van BlockMaster biedt geheugensticks van 512 MB tot 64 GB. De gebruiker kan gegevens onmiddellijk en gebruiksvriendelijk opslaan en tegen ongeoorloofde toegang beschermen. Alvorens de flash drive te gebruiken, dient de gebruiker een wachtwoord te kiezen en te activeren, zodat het apparaat nutteloos is voor derden en voor dieven. De flash drive werkt op iedere USB-poort. Hierdoor is SafeStick® gemakkelijk in gebruik, veilig en flexibel.

Hardwarematige versleuteling maakt opgeslagen gegevens ontoegankelijk

SafeStick® kan aangepast worden aan het wachtwoordbeleid van iedere organisatie en kan door middel van de gebruikersidentificatie en de details geïntegreerd worden met de behoeften van haar Active Directory. Dankzij de Public Key Infrastructure (PKI) kan SafeStick® moeiteloos geüpdate worden in lijn met nieuwe beleidsregels en wachtwoordvereisten. Hij is volledig compatibel met Windows Vista, XP, 2000SP4 en VMware (Linux, MacOSX). Tegen betaling van een bijkomende licentievergunning, kan men hem aanvullen met een centraal Password Recovery Management-systeem. BlockMaster Password Recovery integreert met de Active Directory van de gebruiker en beheert alle SafeStick®-apparaten binnen het bedrijf.

Over Crypsys Data Security

CRYPSYS Data Security B.V. is specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Het productaanbod bestaat uit oplossingen in software en hardware, of een combinatie hiervan. Tot de belangrijkste producten waarvoor CRYPSYS Data Security de distributie verzorgt, behoren: Sophos (endpoint, e-mail/web security & NAC Network Access Control), Marshal (content security voor e-mail en web), Lumension (device & application control), TripWire (configuration control) en NetClean (protectie tegen kinderporno) . Het bedrijf gelooft in een totaalaanpak van het informatiebeveiligingsprobleem, gekenmerkt door de elementen organisatie, discipline en producten. Hiertoe biedt CRYPSYS Data Security naast de verschillende producten ook een deskundige service- en consultancyorganisatie met diensten op beveiligingsgebied. Meer informatie omtrent de beveiligingsoplossingen, -producten en -diensten is te vinden op de website www.crypsys.nl.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

CRYPSYS Data Security

Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)crypsys.nl

Creative Strategies
Elke de Ridder

Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.eu.com