Gemeente Spijkenisse


Nestor verlaat Gemeenteraad Spijkenisse

18 juli 2008

Simon van Nood, raadslid voor de lijstverbinding ChristenUnie/SGP verlaat per 01 september 2008 de gemeenteraad van Spijkenisse. Sinds 07 september 1982 heeft de heer van Nood deel uitgemaakt van de raad. Met zijn vertrek verliest de gemeenteraad een zeer ervaren raadslid.

De vacature die hierdoor ontstaat wordt op de gebruikelijke manier opgevuld. De eerstvolgende op de kieslijst van de ChristenUnie/SGP wordt benaderd om de raadszetel in te nemen. In de raad van 24 september 2008 worden de geloofsbrieven van de opvolger behandeld, waarna betrokkene de eed of belofte aflegt en de raadszetel inneemt.

De heer van Nood was tevens plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Spijkenisse. In september beraadt het raadspresidium zich over deze opvolging. Tot dat moment treedt de heer Belinfante op als plaatsvervangend voorzitter. Hij is, na de heer van Nood, het langstzittende raadslid en eerder al door de raad benoemd als tweede plaatsvervanger.

De heer van Nood was daarnaast voorzitter van de commissie Algemene Zaken. In de raadsvergadering van 24 september wordt een nieuwe commissievoorzitter benoemd. Zolang niet in die benoeming is voorzien, treedt mevrouw J.S. Kroon als zodanig op. Zij is plaatsvervangend voorzitter van die commissie.