Ingezonden persbericht


EXPERTISE- EN INNOVATIECENTRUM

BINNENVAART

PERSBERICHT

18 juli 2008
Tijdelijke Subsidieregeling Innovatie Binnenvaart van kracht

Kunnen wij u van dienst zijn ? Helpt ù mee de binnenvaart innoveren?

Vanaf 15 juli 2008 kunnen binnenvaartondernemingen en samenwerkingsverbanden in combinatie met een binnenvaartonderneming, subsidie aanvragen voor haalbaarheid-, onderzoek- en ontwikkelingprojecten die voor vernieuwing in de binnenvaartsector zorgen. De projecten moeten zich richten op logistiek en nieuwe markten, overslagtechnieken, vermindering van luchtemissies/brandstofgebruik, scheepstechniek, ICT/informatiestromen, onderwijs of security.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (hierna EICB) verzocht om op te treden als Programmabureau. Het EICB is een plaats waar ondernemers hun innovatieve ideeën kunnen voorleggen, informatie en hulp krijgen bij het uitwerken van hun plan en hulp krijgen bij de subsidieaanvraag.

De regeling kent grote en kleine projecten. In 2008 is er 1 miljoen beschikbaar voor grote

projecten (subsidiabele kosten van 100.000 of mee r) en 250.000,00 voor kleine projecten (tot 100 .000

subsidiabele kosten). De eerste indienperiode voor kleine projecten loopt tot en met 31 oktober 2008. De aanvraagperiode voor grote projecten loopt tot en met 31 augustus. De bijdrage is maximaal 75% van de subsidiabele kosten.

Neem dus vandaag nog contact op met het EICB zodat we uw idee kunnen verwerken tot een projectvoorstel dat kan leiden tot daadwerkelijke vernieuwingen. Nu kunt u uw idee uitvoeren met de subsidie die door de overheid wordt geboden! Wij behandelen uw (bedrijfs)informatie strikt vertrouwelijk.

Ook wanneer u meer informatie wilt over innovatie of de subsidieregeling, dan kunt u contact opnemen met het EICB, telefoonnummer (010) 7989830 of per e-mail eicb@binnenvaart.nl.

Noot voor de redactie (