EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl



EVO verwelkomt het besluit van staatssecretaris De Jager om de verpakkingenwetgeving fors te vereenvoudigen. De verpakkingbelasting zorgt er namelijk voor dat veel bedrijven een extra medewerker in dienst moeten nemen om de administratie af te handelen. Ook lopen de softwarekosten voor sommige bedrijven in de duizenden euro s.

Met name de vrijstelling van pallets is een enorme opluchting voor het bedrijfsleven. Bovendien komt het besluit ook het milieu ten goede. Want het uitzonderen van dit soort verpakkingsmaterialen voorkomt ook dat bedrijven kiezen voor wegwerppallets.

Ook het laten samenvallen van product- en transportverpakkingen kan op grote steun van EVO rekenen. Hierdoor wordt het aantal tarieven namelijk teruggebracht van zestien naar acht. Er is volgens EVO echter nog onvoldoende duidelijkheid over de hoogte van de nieuwe tarieven. Het is dan ook zaak om hier zo snel mogelijk helderheid over te scheppen. Het mag namelijk niet zo zijn dat het tarief van transportverpakkingen onevenredig duurder wordt als gevolg van het terugbrengen van het aantal tarieven. Hoe eerder de Belastingdienst hier duidelijkheid over geeft, hoe beter. Ook de voorlichting over de nieuwe systematiek kan niet over het zomerreces getild worden, omdat ondernemers liever vandaag dan morgen gebruik maken van de vereenvoudiging.

In geval van vragen kunt u contact opnemen met mijn collega Samantha Tjin-Asjoe (06-24219257).

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen

Manager Public Affairs
EVO
M: +31 6 21642444
www.evo.nl

EVO brengt alles samen
EVO is de belangenbehartiger van 30.000 bedrijven in alle branches die goederen te vervoeren hebben. Dat doen zij met eigen voertuigen of besteden ze uit aan een transportonderneming. Bij elkaar genereren de EVO-leden, die werk bieden aan 1,3 miljoen mensen, 70 procent van alle lading van, naar en binnen Nederland.