Gemeente Schiedam


Juli

Historisch epos Ramlila in Schiedam

16 juli 2008

Schiedam is komend weekend het decor van een bijzonder evenement. Het historische epos Ramayan wordt op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juli 2008 opgevoerd als openluchttheater Ramlila - Spel van Ram - in het Prinses Beatrixpark te Schiedam.

Het verhaal komt uit de Indiaase Epos de 'Ramayana'. Shri Ram is een hindoegod die een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van het hindoeïsme. Het verhaal rondom het leven van Shri Ram wordt beschreven in de Ramayana. De Ramlila wordt in Schiedam in zijn geheel in het Hindi opgevoerd. Met prachtige decors, kostuums en uitleg in het Nederlands. Ook is een informatiemarkt aanwezig en worden bij verschillende stands spullen en diverse vegetarische versnaperingen verkocht.

Ramlila

De uitvoering van de Ramlila gaat gepaard met een interessant spel van live zang, muziek en dans. Het wordt verzorgd door vrijwilligers die de boodschap van de Ramlila willen voortbrengen en het Nederlandse publiek willen meenemen naar het tijdperk van Shri Ram en Sita.

Universeel erfgoed
Ramlila is door UNESCO als universeel erfgoed erkend op 25 november 2005. Het is de oudste folkloristische kunst ter wereld, die nog steeds populair is in India, Suriname, Trinidad & Tobago, Cambodja, Thailand, Laos, Indonesië en andere Zuidoost Aziatische landen.

Openluchttheater Ramlila
vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juli 2008
18.00 - 23.00 uur
Prinses Beatrixpark, Schiedam
www.ramlila.nl