Gerechtelijke organisatie

Meekijken over de schouder van de rechter

Zutphen, 17 juli 2008 - Kantonrechter Hans Smulders is vanaf dinsdag 1 juli columnist bij dagblad De Stentor. Vooralsnog verschijnt elke dinsdag, tien weken lang, een cursiefje van zijn hand in het hoofdkatern.

Hans Smulders neemt de lezer mee in de wereld van de kanton-, civiele en bestuursrechtspraak. "Ik wil de mensen graag laten meekijken met de dagelijkse gang van zaken. Bijvoorbeeld mensen die het niet eens zijn met beslissingen van overheden, of problemen hebben met hun verhuurder. Want de rechtspraak is zoveel meer dan alleen het strafrecht. Het strafrecht is het bekendst. Maar het strafrecht is een kleine minderheid van alle zaken die we behandelen binnen de rechtbank."

Privacy
Rechtzoekenden die bij Hans Smulders op zitting komen, hoeven niet bang te zijn om hun namen in de columns terug te zien. Vanwege de privacy worden alle namen, en waar nodig specifieke gebeurtenissen, veranderd. In de columns behandelt de kantonrechter geen actuele zaken.

Columns op rechtspraak.nl
U hoeft geen abonnee van De Stentor te zijn om mee te kijken over de schouder van de rechter. Veertien dagen na publicatie vindt u de columns terug op rechtspraak.nl.

Reageren
Als u wilt reageren op de columns dan kan dat. U kunt reageren via de rechtbank Zutphen of via dagblad De Stentor.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 17 juli 2008 Naar boven