Politie Gelderland-Zuid

Zesde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 18-07-2008 o Tijdens de donderdagavond van de Vierdaagsefeesten was het ondanks de regen gezellig druk in de stad. Rond 22.15 uur werd het publiek, dat vanaf de Molenstraat en Grote Markt richting Koningsplein ging, via lichtkranten gewaarschuwd dat het daar stagneerde en gevraagd een andere route te nemen. De politie hield deze zesde avond van de Vierdaagsefeesten 13 personen aan.

Rond 22.30 uur was er nog een behoorlijke toeloop naar de stad. De drukste locaties deze avond waren het Hunnerpark, Waalkade (Casino), het Valkhof, In de Betouwstraat en het eerder genoemde Koningsplein. Na 23.00 uur konden bezoekers daar beter doorstromen en werden de lichtkranten weer uitgezet.

Aanhoudingen

Een 42-jarige inwoner van Nijmegen werd op de Burchtstraat aangehouden voor diefstal van een trommel. De man had zich gevoegd bij een groep muzikanten en een trommel geleend. Na zijn optreden met de muzikanten was hij vergeten de trommel terug te geven. De verdachte werd door de politie aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Bisschop Hamerstraat werd een 42-jarige inwoner van Beekbergen aangehouden voor openbare dronkenschap. In eerste instantie kreeg de politie de melding dat er een man gewond op straat zou liggen. Medewerkers van het Rode Kruis hadden zich al over het slachtoffer ontfermd. De man had een behoorlijke hoofdwond. Een ambulanceverpleegkundige constateerde dat het allemaal wel meeviel, maar dat hij wel behoorlijk aan Bachus had geofferd. De man is na behandeling overgebracht naar het politiebureau.

Een weddenschap liep voor een 17-jarige jongen uit Cuijk anders af als dat hij had verwacht. De jongen stond samen met vrienden op het perron van het Centraal Station te wachten op de laatste trein naar Cuijk. De 17-jarige werd door zijn vrienden aangespoord een kantoor binnen te gaan via een openstaand raam. Dat deed hij dan ook. Binnen was de vloer nog nat van het boenen waardoor de 17-jarige Cuijkenaar kwam te vallen. Van de schrik bekomen haastte hij zich weer het raam uit, maar kwam daarbij een passerende conducteur tegen. Deze droeg de jongen over aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid.

Verder werden er aangehouden voor:

3 x voor openbare dronkenschap

2 x voor mishandeling

2 x voor vernieling

3 x baldadigheid

(14)
Actuele dossiers

* Vierdaagse 2008

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig


* Naar boven

Laatst gewijzigd 18-07-2008 7:18 © Regio Gelderland-Zuid Privacy
Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties