Aankondiging voornemen verkoop Ad van Geloven/Mora

18/07/2008 10:28

Lion Capital LLP

Lion Capital kondigt aan voornemens te zijn Ad van Geloven / Mora,

toonaangevende producent van diepvriessnacks, over te nemen

De gesprekken tussen Lion Capital LLP ("Lion Capital") en Egeria over de voorgenomen overname door Lion Capital van Advang Holding B.V. ("Ad van Geloven"), eigenaar van o.a. Mora, zijn in een dusdanig vergevorderd stadium, dat Lion Capital daarvan hierbij mededeling doet. Overleg met de ondernemingsraden in Nederland zal onmiddellijk worden opgestart, zodat zij hun advies met betrekking tot de voorgenomen verkoop kunnen geven. De relevante vakbonden zullen ook worden geïnformeerd. De voorgenomen transactie zal goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten behoeven.

Ad van Geloven, opgericht in Tilburg in 1960, is een toonaangevende producent van diepvriessnacks met een sterke marktpositie in zowel de horeca als de retail in de Benelux. De onderneming produceert verschillende ragoutproducten (zoals kroketten en bitterballen), gehaktproducten (zoals frikandellen en hamburgers), loempia's, saté, bami en nasi producten. De verschillende merkactiviteiten van Ad van Geloven worden aangevoerd door het toonaangevende Mora merk, overgenomen van Unilever in 2006. Mora is het belangrijkste diepvriessnackmerk in de Benelux en heeft een leidende positie in deze categorie.

Behalve dat Ad van Geloven eigenaar is van het sterke retailmerk Mora, is Ad van Geloven ook de grootste producent voor het foodservice kanaal. Ad van Geloven produceert tevens op verzoek van haar klanten diverse producten onder huismerk.

Ad van Geloven, met hoofdkantoor in Tilburg, heeft meer dan 900 werknemers werkzaam in vijf fabrieken in Nederland en België. In 2007 had de onderneming een netto-omzet van meer dan EUR 170 miljoen.

Lyndon Lea, partner van Lion Capital:

"Lion Capital is zeer verheugd te investeren in de marktleider van diepvriessnacks in de Benelux. Consumenten zoeken eenvoudig te bereiden maaltijdcomponenten en snacks zonder concessies te doen aan kwaliteit. Ad van Geloven en Mora hebben in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van de hoogste kwaliteit diepvriessnacks. Net als bij onze andere investeringen in vooraanstaande bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie, proberen wij het volledige potentieel van onder andere het geweldige Mora merk te benutten door innovatie en investeringen in het productassortiment.

Peter Visser, managing partner van Egeria:

"We zijn bijzonder blij met het succes dat Ad van Geloven heeft gehad gedurende onze participatie in de onderneming. Door de sterke ervaring van Lion Capital in de voedingsmiddelenindustrie is Ad van Geloven in goede handen om een volgende fase van groei aan te gaan."

Hans Vermeulen, CEO van Ad van Geloven:

"We kijken uit naar de samenwerking met Lion Capital dat beschikt over ruime ervaring in zowel de retail en het foodservice segment met zowel merk- als PL-producten. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze sterke merknamen en Lion Capital's goede reputatie ons in staat zal stellen om onze portfolio verder te ontwikkelen en onze leidende positie zowel geografisch- als door productuitbreiding te versterken.

Lion Capital wordt geadviseerd door Stamford Partners en Weil Gotschall en Houthoff Buruma met betrekking tot de juridische zaken.

Egeria wordt geadviseerd door Atlas Advisors en Rabobank Securities en Stibbe met betrekking tot de juridische zaken.

Einde.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Voor Lion Capital

Shona Prendergast/Alex Clelland, Penrose Financial

+44 (0) 20 7786 4888

Kelly Mayer, Lion Capital

+44 (0) 20 7201 2231

Voor Egeria Capital B.V.

Caroline Huyskes, Director

+ 31 20 530 6868

Voor Ad Van Geloven

Hans Vermeulen, Algemeen directeur

+31 (0) 13 46 40 680





http://www.lioncapital.com