Politie Groningen

Vrijdag 18 juli 2008

Provincie Groningen, 18-07-2008

Groningen: fietsers botsen

Bij een fietsongeval op het Gedempte Zuiderdiep is donderdagochtend een 52-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Een 57-jarige man uit Groningen reed op zijn fiets voor de vrouw. Bij de Kleine Raamstraat week de man naar links uit. Hierbij sneed hij de vrouw, die ook op een fiets reed, per ongeluk de pas af. Beide fietsers kwamen met elkaar in botsing, waarna de vrouw ten val kwam. Zij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van de vrouw werd op het politiebureau gestald.

Groningen: Stadjer met harddrugs aangehouden

De politie heeft donderdagavond op het Martinikerkhof een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Opiumwet. Politieagenten zagen dat de Stadjer zich met een andere man verdacht ophield. Tijdens een controle werd bij de 18-jarige twee gram cocaïne en drie gram heroïne aangetroffen. De politie vermoedt dat de verdachte bezig was met het verkopen van harddrugs. Naast de drugs nam de politie ook geld, twee mobiele telefoons en een weegschaaltje in beslag. De verdachte werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De jongeman zal vandaag worden gehoord.

Groningen: bromfietser onder invloed

De politie heeft donderdagavond in de Poelestraat een 38-jarige man uit Haren aangehouden voor rijden onder invloed. De Harener kwam op zijn bromfiets over het trottoir aangereden. Hij werd vervolgens hiervoor bekeurd. Tijdens het bekeuringsgesprek roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest op straat bevestigde dit vermoeden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte onder invloed (promillage onbekend) heeft gereden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. Bij nader onderzoek bleek ook dat de snelheidsmeter van de bromfiets kapot was. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Muntendam: uitlaat te veel decibellen

Een 24-jarige automobilist uit Groningen heeft donderdagochtend een bekeuring gekregen. De man werd op de N33 bij Muntendam gecontroleerd. De uitlaat van zijn auto bleek 111 dB te produceren, terwijl 88 dB het maximum toegestane geluidsniveau was. Het kentekenbewijs is ingenomen. Binnen vier weken moet hij met een aangepaste uitlaat komen voor de herkeuring.

Nieuweschans: geluidsoverlast leidt naar hennepkwekerij

De politie heeft donderdagochtend aan de Zamenhofstraat in Nieuweschans een hennepkwekerij opgerold. In eerste instantie gingen agenten naar de woning na een melding van geluidsoverlast. Bij de woning werd luide muziek gehoord, maar deed niemand open. De bewoner bleek niet op zijn werk verschenen te zijn. Om te kijken of er iets met de bewoner aan de hand was, zijn agenten de woning binnen gekomen. Hoewel het volume van de televisie op maximaal stond, was er niemand thuis. In de woning werd wel een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 53 planten, 231 stekjes en de gebruikelijke kweekapparatuur in beslag genomen en vernietigd. Na een tijdje kwam de 21-jarige bewoner thuis. Hij is aangehouden en heeft een bekennende verklaring afgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Baflo/Eemshaven: transportcontroles

Een 45-jairge vrachtwagenchauffeur uit Burum heeft donderdagochtend een bekeuring gekregen. De man reed met een vrachtwagencombinatie over de N363 bij Baflo. Bij controle bleek zijn combinatie de wettelijk toegestane lengte te overschrijden. Naast de bekeuring moest de aanhangwagen aan de kant gezet worden.

Ook op de Borkumkade in de Eemshaven bleek een combinatie te lang. De 50-jarige chauffeur uit Zeerijp kreeg een bekeuring en mocht zijn weg niet vervolgen met de combinatie. In beide gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zuidhorn: alcomobilist aangehouden

De politie heeft donderdagavond een 45-jarige automobilist uit de gemeente Zuidhorn aangehouden. De man had over het Hoendiep in Zuidhorn gereden, terwijl hij gedronken had. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,9 promille alcohol. Hierop is hij aangehouden. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Boerakker: verwarde man met vuurwapen aangehouden

Een 30-jarige man uit Boerakker (Marum) is donderdagavond aangehouden. De man had aan de Noorderweg in zijn woonplaats met een vuurwapen gezwaaid. Hij verkeerde in verwarde toestand. Op een gegeven moment gooide hij het wapen weg. Ook vernielde hij een raam bij een woning aan de Noorderweg. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Het wapen is in beslag genomen.

Aduard: zonder rijbewijs, met alcohol

Een 18-jarige automobilist uit Aduard is donderdagnacht aangehouden. De man reed over de Friesestraatweg in Aduard. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs en bovendien onder invloed van 0,7 promille alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: winkeldief aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag in de Langestraat in Winschoten een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had in een winkel diverse schoonheidsartikelen in een geprepareerde tas gestopt. Een klant zag dit en waarschuwde het personeel. De man probeerde er nog mee weg te komen, door te zeggen dat hij wilde betalen. Hij had echter geen geld op zak. De man is overgedragen aan de politie. Toen bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij gaf personalia op, die na onderzoek vals bleken te zijn. Hij bleek een onrechtmatige vreemdeling te zijn en is in vreemdelingenbewaring gegaan. De geprepareerde tas is in beslag genomen.

Veendam: bedrijfsinbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden ingebroken bij een bedrijfspand aan de Transportweg in Veendam. De toegang tot het pand is verschaft door het forceren van een deur. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2136, aantal overtredingen: 239, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Unikenstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Sontweg: aantal geregistreerde voertuigen: 645, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 61 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 5551, aantal overtredingen: 962, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1832, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Winschoten, Oostelijke Rondweg: aantal geregistreerde voertuigen: 979, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Winschoten, Zuiderveen: aantal geregistreerde voertuigen: 597, aantal overtredingen: 115 km/uur, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.