PGGM


PGGM behoudt naam
PGGM ook in hoger beroep in het gelijk gesteld

PGGM is door het Gerechtshof van Arnhem in het gelijk gesteld in het hoger beroep dat het Verbond van Verzekeraars en enkele verzekeringsmaatschappijen hadden aangespannen tegen onder meer PGGM. Alle bezwaren van de eisers zijn opnieuw verworpen. Het oordeel van het Hof komt overeen met het vonnis van februari jl. in kort geding. Het kort geding hield verband met de overdracht van de naam PGGM door het pensioenfonds en het gebruik van die naam als label door de verzelfstandigde uitvoeringsorganisatie voor het leveren van aanvullende inkomensproducten en diensten.

Het Hof oordeelde dat de overdracht van de naam PGGM door het pensioenfonds aan de uitvoeringsorganisatie rechtmatig is en bepaalde tevens dat het PGGM wettelijk is toegestaan die naam als label te gebruiken voor het leveren van aanvullende inkomensproducten en
-diensten aan haar leden.

Martin van Rijn, Voorzitter raad van bestuur PGGM: Wij zijn zeer verheugd met dit positieve vonnis in hoger beroep. Wij gaan verder op de ingeslagen weg: het uitvoeren van een solide pensioenregeling, een robuust vermogensbeheer en binnenkort met het leveren van aanvullende inkomensproducten en diensten aan mensen die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn.

Over PGGM
PGGM is een pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. PGGM heeft momenteel EUR 86 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

PGGM - 18 jul 2008