Gemeente Nuth


Tijdelijke huisvesting basisschool t Kirkeveldsje Schimmert

Op 27 mei 2008 heeft de gemeenteraad besloten om uitvoering te geven aan het centrumplan voor Schimmert. Een onderdeel van dit centrumplan is de ontwikkeling van de Brede School en uitbreiding van de gymzaal. Dit betekent dat het huidige schoolgebouw omgebouwd wordt naar een brede school. De basisschool, de peuterspeelzaal, de bibliotheek en Jong Nederland krijgen een plek binnen de nieuwe brede school. Alles onder één dak waardoor inhoudelijke samenwerking gestimuleerd wordt.

Om de Brede School te kunnen realiseren zal het huidige schoolgebouw verbouwd moeten worden. Dit betekent natuurlijk dat de basisschool tijdelijk ergens anders ondergebracht moet worden. Een oplossing in deze hebben wij, samen met het schoolbestuur en dankzij de bereidwillige medewerking van het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Meerssen, gevonden in het voormalig Junior College aan de Proost de Beaufortstraat in Meerssen.

De tijdelijke huisvesting zal zijn voor de duur van 1 schooljaar (oktober 2008 t/m augustus 2009). Tijdens de herfstvakantie zal de basisschool verhuizen naar Meerssen. Vanaf 20 oktober 2008 zullen de leerlingen van basisschool 't Kirkeveldsje vervoerd worden naar Meerssen om daar adequaat onderwijs te kunnen volgen. Samen met het schoolbestuur zal het college van B&W ervoor zorgdragen dat de leerlingen goed en veilig vervoerd worden.

De gebruikers van de gymzaal worden ook tijdelijk elders ondergebracht.