Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 18-07-2008

Vier keer alcohol

UTRECHT/DE MEERN Op donderdagavond en in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juli liepen meerdere automobilisten met een slok te veel op tegen de lamp.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat twee stomdronken mannen op de Kerkweg in Utrecht in een auto waren gestapt. De man achter het stuur zou al tien minuten bezig zijn om te proberen de auto te starten, wat niet wilde lukken.

Agenten gingen ter plaatse en troffen het tweetal inderdaad in de auto aan. De bestuurder was te dronken om op zijn benen te staan en kon geen zinnig woord uitbrengen. De man, 50 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het lukte hem niet om tweemaal een goede ademanalyse af te leggen. Bij één wel gelukte ademanalyse blies hij 1290 ug/l, bijna zes keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Bij de verdachte is bloed afgenomen om aan de hand daarvan het bloedalcoholgehalte te bepalen. De uitslag laat enige weken op zich wachten. Aan de hand van de uitslag daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 02.05 uur zagen agenten dat een automobilist op de Oranjelaan in De Meern moeite had zijn auto op de weg te houden. De automobilist, een 29-jarige man uit De Meern, werd aan de kant gezet. Hij had te veel alcohol op en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 620 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 04.40 uur controleerden agenten een 47-jarige automobilist uit Utrecht op het Zandpad in Utrecht. Hij had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau gaf als resultaat 740 ug/l. Ook deze verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 06.00 uur reed een 20-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel op de Neude en wilde tegen het verkeer in de Voorstraat op rijden, bedacht zich en reed richting de Nobelstraat. Agenten zagen dit en zetten de Capellenaar aan de kant. Hij bleek te veel alcohol zijn kiezen te hebben en werd aangehouden. Hij blies in het politiebureau 530 ug/l. Tevens bleek dat hij geheel niet in het bezit van een rijbewijs was. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Fietser met aanhangwagentje gezocht

UTRECHT Op zondag 13 juli vond een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser met een aanhangwagentje plaats. De politie zoekt in verband met een lopend onderzoek de fietser als getuige.

Op zondag reed een 15-jarige jongen uit Utrecht overdag met een bromfiets over de Maliebaan. Daar zou hij naar zijn zeggen tegen een blauwe fiets met een aanhangwagentje zijn gebotst. De fiets werd bestuurd door een man. Bij de aanrijding ontstond lichte materiële schade en niemand raakte gewond.

De politie wil graag in contact komen met deze fietser en met getuigen die het ongeval hebben gezien. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Vleuten op telefoonnummer 0900-8844.

Wildplassen

UTRECHT Twee mannen werden in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juli betrapt op wildplassen. Eén van hen vergat spontaan zijn personalia.

Rond 02.00 uur zagen agenten dat twee mannen op het Janskerkhof uitgebreid tegen de kosterswoning stonden te plassen. Beide heren kregen een bekeuring voor wildplassen. Eén van hen vond het daarbij nodig valse personalia op te geven en werd aangehouden. Zijn maatje bemoeide zich met de aanhouding, maar toen hij een zet van een agent kreeg, koos hij eieren voor zijn geld. Het maatje, een 25-jarige man uit Utrecht, kreeg een bekeuring voor wildplassen. De vergeetachtige wildplasser kreeg bekeuringen voor wildplassen en voor het opgeven van een valse naam.

Gestolen fietsen

UTRECHT Een agent onderweg naar huis zag op donderdagavond 17 juli de verkoop van een kennelijke gestolen fiets. De verkoper en koper werden later aangehouden.

Rond 22.15 uur fietste een agent onderweg naar huis over het Smakkelaarsveld. Hij zag daar dat een hem bekende fietsendief, een 36-jarige man uit Utrecht, een kennelijk gestolen fiets aan een andere man verkocht. Daarna fietste de koper op zijn fiets en de gestolen fiets aan de hand weg. Omdat de agent de personalia wist van de verkopende parij, besloot hij achter de andere man aan te gaan. Hij belde de meldkamer en gaf zijn positie door. De agent bleef de verdachte volgen. Deze verdachte, een 31-jarige man uit Utrecht, werd uiteindelijk op de Joseph Haydenlaan aangehouden. De fiets waarop de verdachte reed was niet voorzien van een slot en was mogelijk ook afkomstig van diefstal. Beide fietsen werden in beslag genomen. De verkoper werd aanvankelijk niet meer aangetroffen.

Agenten zagen de verkopende partij, de 36-jarige Utrechter, rond 03.50 uur op de Breedstraat. Hij werd aangehouden en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Winkeldiefstal

UTRECHT Dankzij een onbekend gebleven getuige werden op donderdagavond 17 juli twee winkeldieven aangehouden.

Rond 21.40 uur zagen agenten dat een man op de Lange Viestraat kennelijk achter twee jongemannen aanzat. Hij riep iets naar hen, maar zij stopten niet en liepen door. Agenten hielden één van hen staande, een 18-jarige jongeman uit Utrecht. Hij had twee setjes met sportsokken bij zich. Zijn maatje, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, vluchtte een winkel in en dropte daar zijn buit: drie setjes met sportsokken. Dat werd echter gezien. Alle sportsokken bleken vlak daarvoor bij een winkel aan de Oudegracht te zijn gestolen.

De twee verdachten zijn aangehouden en zijn naar het politiebureau overgebracht. Het tweetal is voor nader onderzoek voor de nacht ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewonde verdwenen

UTRECHT Een verkeersslachtoffer ging er op donderdag 17 juli vandoor.

Rond 16.10 uur kreeg de politie de melding dat een scooter op het Queeckhovenplein onderuit was gegaan en dat de bestuurder schreeuwend van de pijn op straat zou liggen. Agenten gingen met spoed ter plaatse en ook een ambulance werd die kant opgestuurd.

Toen agenten binnen vijf minuten ter plaatse kwamen, waren het slachtoffer en de scooter verdwenen. De agenten hoorden van omstanders dat de bromfietser onderuit was gegaan, daar kennelijk zijn arm bij had gebroken, maar er desondanks op de scooter vandoor was gegaan. Omdat het slachtoffer was verdwenen, werd de ambulance afgebeld. Ook bij een onderzoek in de omgeving werd de bromfietser niet meer aangetroffen.

Agressieve vrouwen

UTRECHT Twee vrouwen konden op donderdag 17 juli de aandacht die enkele anderen aan hun kinderen besteden, kennelijk niet op prijs stellen.

Rond 19.40 uur bevonden twee meisjes van 17 jaar en een vrouw van 22 jaar, allen uit Nieuwegein, zich in een horecagelegenheid aan de Lange Viestraat. Zij zagen dat een meisje van 6 jaar en een jongen van 10 jaar hen nadrukkelijk aankeken. De drie vonden dat wel grappig en zeiden enkele dingen tegen hen. Dat viel kennelijk niet in goede aarde bij een vrouw die bij de twee kinderen hoorde. Zij sprak het drietal direct agressief aan en begon hen uit te schelden. Vervolgens kwam er nog een tweede vrouw bij, die bij de vrouw met de twee kinderen hoorde. Ook zij schold het Nieuwegeinse drietal uit.

Een 43-jarige Utrechtse ergerde zich aan de herrie en riep of het wat stiller kon. Daarop richtte de agressie zich tegen haar: de twee vrouwen sloegen haar met verschillende voorwerpen in haar gezicht. Vervolgens gingen de twee vrouwen er met de kinderen vandoor. De vrouwen waren beiden licht getint, de één was 20 25 jaar, zij droeg een zwarte hoofddoek en had paarse kleding aan. De andere vrouw was 27 28 jaar en had zwart lang haar. Zij had een zwart lederen jas aan. Opvallend was dat zij zwanger is. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en zou zich onder doktersbehandeling stellen.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Schennispleger

UTRECHT Op donderdagavond 17 juli werd een man voor schennis van de openbare eerbaarheid aangehouden.

Rond 19.05 uur kreeg de politie de melding dat een man zich in een woning in de wijk Lombok in zijn adamskostuum voor het raam stond te bevredigen. Agenten gingen ter plaatse en werden door meerdere getuigen op de woning in kwestie gewezen. In de woning werd een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.