Gemeente Den Haag

Gemeente betrekt bedrijfsleven bij transformatie Binckhorst

Gemeente en bedrijfsleven hebben op 15 juli 2008 een convenant gesloten met daarin afspraken over communicatie en samenwerking tijdens de transformatie van Binckhorst.
Bijzonder is dat het convenant concrete acties en garanties bevat voor het bedrijfsleven dat nu op Binckhorst is gevestigd. Dit gebied verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gebied met woningen, kantoren, bedrijven, winkels en een groot park. Binckhorst is een grootschalig project. De kosten zijn geraamd op twee miljard euro en het tijdsbestek bedraagt twintig jaar.

In het convenant zijn afspraken vastgelegd tussen gemeente en bedrijfsleven over communicatie en samenwerking tijdens de transformatie van Binckhorst. Voor sommige bedrijven is door de transformatie geen plaats meer in de Binckhorst. Andere bedrijven kunnen binnen het gebied verhuizen. In het convenant worden garanties afgegeven voor alternatieve bedrijvenlocaties en zijn afspraken gemaakt over het behoud van stadsgebonden bedrijven, dicht bij hun klanten in de stad.