Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 18-07-2008

Man komt om het leven na onwelwording
EMMEN Een 81-jarige man uit Emmen is vrijdagmorgen rond 7.30 uur om het leven gekomen. De man reed in zijn personenauto op de Odoornerweg en werd vermoedelijk onwel. Hij raakte links van de weg in de berm en kwam tegen een hek tot stilstand. Uit tegengestelde richting kwam een andere auto die, door te remmen, een aanrijding wisten te voorkomen. Het ambulancepersoneel heeft ter plekke gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. (BPS 08-155220)

Rijden onder invloed

RUINERWOLD Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 58-jarige man uit Ruinerwold aangehouden aan het Vorenwolde. Op het bureau blies de man 375 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. (BPS 08-155186)

NIEUW AMSTERDAM Een 32-jarige bestuurder uit Klazienaveen werd donderdagmiddag staandegehouden aan de Vaart NZ. De man reed met hoge snelheden vanuit Nieuw Amsterdam naar Erica. Daar waar een snelheid van 80 km/uur gold, reed hij ongeveer 100 km/uur. (BPS 08-155093)

Verdachte van inbraak aangehouden
EMMEN De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag een melding van een inbraak bij het zwembad aan de Angersloerdijk. Ter plaatse zagen agenten een aantal personen wegrennen. Eén van hen, een 32-jarige man uit s Gravenhage, kon worden aangehouden. Hij is ingesloten op verdenking van diefstal. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 08-154931)

Aanhouding wegens winkeldiefstal
ASSEN Agenten hebben donderdagmiddag een 14-jarig meisje uit Bovensmilde aangehouden op verdenking van diefstal uit in ieder geval twee kledingwinkels. Het meisje is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-155124)

Mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal RODEN De politie heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden aan de Heerestraat op verdenking van zakkenrollerij. Het gaat om twee mannen van 23 en 25 jaar met de Roemeense nationaliteit. Een 74-jarige vrouw uit Roden meldde aan het personeel van een supermarkt dat haar portemonnee zojuist was gestolen. Een medewerker van de supermarkt heeft daarop de 23-jarige verdachte staandegehouden. De tweede man ging er vandoor en medewerkers van de supermarkt gingen achter hem aan. Tot twee keer toe wist de verdachte te ontkomen. Kort daarna kon een politieagent de twee man ook aanhouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 08-155054)

Man verdacht van mishandeling hond
ASSEN Agenten hebben een 36-jarige man uit Assen aangehouden aan de Harm Boomstraat op verdenking van mishandeling van een hond. De man zou een hond van een 27-jarige vrouw uit Assen met een klomp hebben geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De zaak wordt onderzocht. (BPS 08-155026)

Huiselijk geweld

EMMEN Agenten hebben donderdagmorgen een 41-jarige man uit Emmen aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn 35-jarige vrouw hebben geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-155018)

Man aangehouden wegens bezit harddrugs

MEPPEL Agenten hebben donderdagavond aan de Kromme Elleboog een 24-jarige man uit Meppel aangehouden wegens bezit van harddrugs (mogelijk speed). Na verhoor is de man heengezonden met een bekeuring van 240,-. (BPS 08-155158)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280