Projectontwikkelaar 3W


SITE-SPRACHE WÄHLEN: DEUTSCH
Prestigieuze school voor architectuur bezoekt Maastricht voor analyse Randwyck

Prestigieuze school voor architectuur bezoekt Maastricht voor ruimtelijke analyse Randwyck

Op verzoek van 3W onderzoekt Harvard School of Architecture stadsdeel Maastricht

Dertien studenten van de wereldwijd bekende Harvard School of Architecture bezoeken deze week Maastricht. Onder leiding van professor en stedenbouwkundige Joan Busquets, werken de studenten aan een academische opdracht die nieuwe inzichten zal geven in de aansluiting van het stadsdeel Randwyck op het centrum van Maastricht. Door de veranderende economische groei en de sociale ontwikkelingen vraagt Randwyck om een analyse op het vlak van stedelijke integratie en infrastructuur.

De Catalaan Busquets is vooral bekend om zijn werk als stadsstedenbouwer van Barcelona waar hij onder andere het Olympisch Dorp ontwierp. Een bezoek aan deze stad is inmiddels verplichte kost voor iedere architect en stedenbouwer. Na het oprichten van een zelfstandig bureau (BAU), is hij werkzaam over de gehele wereld. Professor Busquets geeft les in Louvain, Geneve, Cambridge, Harvard en London. Hij heeft inmiddels verschillende prijzen gewonnen waaronder de Spaanse Nationale Stedenbouw Prijs, de Gubbio European Award 2000 en de prijs voor zijn masterplan in Toledo.

3W en de gemeente Maastricht zijn trots op de keuze van deze prestigieuze school voor Maastricht, stimuleren het onderzoek voor dit voor Maastricht belangrijke gebied en hopen op waardevolle resultaten. De presentatie van de resultaten vindt plaats in Cambridge op 8 mei aanstaande.