Bredeschool.nl

Ideeënprijsvraag levert ontwerp nieuwe MFA

vrijdag 18 juli 2008

De vormgeving van een nieuwe Rotterdamse MFA komt op creatieve wijze tot stand. De ideeënprijsvraag `Breed breder breedst' nodigt architecten uit een ontwerp te in te sturen.

Foto: AIR, Architectencentrum Rotterdam

De prijsvraag is in het leven geroepen door AIR Architectencentrum Rotterdam en het Nationaal Onderwijsmuseum. Met de wedstrijd willen deze organisaties een nieuwe multifunctionele accommodatie (M FA) laten verrijzen in de wijk Feijenoord: Kindercampus Bloemhof. Uit recent landelijk onderzoek en debatten blijkt dat brede scholen en hun samenwerkingspartners hun MFA's nog onvoldoende benutten. De creatieve ideeën die AIR en het museum willen binnenhalen moeten laten zien dat een goed ontworpen gebouw een positief effect kan hebben op het functioneren van de brede school en de positie van de school in de wijk. De resultaten van de prijsvraag zijn te zien in de tentoonstelling Breed, breder breedst over Brede Scholen in Nederland die nog tot 9 november te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum.

Architecten, studenten van kunstacademies, stedenbouwkundigen, iedereen mag meedoen onder de voorwaarde dat ze ingeschreven zijn in het architectenregister. De sluitingsdatum is op 15 september 2008. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 november. Informatie over prijzengeld, het programma van eisen, locatie en uitgangspunten vindt u op www.airfoundation.nl

> Nieuwslijst