Gemeente Alphen aan den Rijn

Centrum onder voorwaarden mogelijk in Alphen aan den Rijn

Factory Outlet Centrum onder voorwaarden mogelijk in Alphen aan den Rijn

Het college heeft vernomen dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland niet afwijzend staat tegenover de vestiging van een Factory Outlet Centrum op het bedrijventerrein Hoorn-West.

Wethouder Lyczak (ruimtelijke ordening) is tevreden met deze uitkomst. 'Dit besluit van Gedeputeerde Staten komt op een goed moment. Na de zomer willen wij namelijk een visie ontwikkelen op het gebied Hoorn-West ook in relatie met de plannen rondom de Oude Rijnzone. Het is goed te weten wat de ruimtelijke mogelijkheden zijn vanuit de provincie'. De komst van een Factory Outlet Centrum biedt kansen om Alphen aan den Rijn op de kaart te zetten. Een outletcentrum is een aantrekkelijke toevoeging voor de gemeente, omdat het voor werkgelegenheid en economische ontwikkeling zorgt, én een goede promotie voor Alphen aan den Rijn betekent, zegt wethouder Lyczak.

De gemeente gaat nu met de initiatiefnemers om tafel om afspraken te maken over hoe nu verder. De plannen die er liggen bieden voldoende basis hiervoor, maar moeten wel passen binnen de gemeentelijke regels. Regels op het gebied van milieu, dubbel grondgebruik, verkeersafhandeling, natuurcompensatie en niet in de laatste plaats de voorwaarden voor levering van de grond. Als dit duidelijk is moet het bestemmingsplan gewijzigd worden en ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden.

In september 2007 hebben de initiatiefnemers de plannen voor een Factory Outlet Centrum al toegelicht aan de VOA, Winkelstad Alphen en direct betrokken bewoners van beide mogelijke locaties. De initiatiefnemers zijn het Amerikaanse bedrijf MDG en vastgoedonderneming Redevco.


Noot voor de redactie,