Gemeente Alphen aan den Rijn

VOA onderzoeken mogelijkheden MKB-vriendelijk aanbestedingsbeleid

Gemeente en VOA onderzoeken mogelijkheden MKB-vriendelijk aanbestedingsbeleid

De gemeente en de VOA (Ondernemers Vereniging Alphen) gaan samen onderzoeken hoe het aanbestedingsbeleid van de gemeente vriendelijker kan worden voor het Alphense bedrijfsleven. Dit is één van de belangrijkste uitkomsten van een door beide partijen georganiseerde conferentie in het Archeon. Een ander resultaat is dat ondernemers uit Alphen jaarlijks de kans krijgen zich te scholen in aanbesteden door deel te nemen aan een workshop. Ook dit nemen VOA en gemeente gezamenlijk voor hun rekening.

VOA en gemeente kijken terug op een geslaagde bijeenkomst op dinsdag 8 juli met een mooi slotakkoord. Wethouder Paul Schings roemde het gezamenlijke initiatief en de kans voor de gemeente om het gevoerde inkoopbeleid beter voor het voetlicht te brengen. Het gaat er vooral om dat wij als gemeente heel helder moeten zijn over de mogelijkheden en grenzen van ons inkoop- en aanbestedingsbeleid. Dat is ook het nuttige van zon bijeenkomst. Verder vind ik het een goed resultaat dat we hebben afgesproken om te onderzoeken of we het voor ons Alphens bedrijfsleven wat vriendelijker kunnen inrichten.

Het voornaamste doel van de conferentie was helderheid te verschaffen over hoe aanbestedingsbeleid nu werkt en om ondernemers en gemeente meer inzicht en helderheid te verschaffen over elkaars standpunten. De deelnemers kregen daar alle kans toe. Een interview met de wethouder brak de avond open. Wat volgde was een presentatie over aanbestedingsrecht door Rob la Gro. Tot slot kreeg het gezelschap de kans met elkaar in discussie te gaan over stellingen als De gemeente is gebaat bij inschrijvers uit Alphen of De Alphense ondernemers doen onvoldoende hun best hun kansen te pakken.

De uitkomsten van deze discussies zijn genoteerd en vormen straks de basis voor gemeente en VOA voor een voortgaande dialoog. VOA-voorzitter John Vermeer en wethouder van financiën Paul Schings bezegelden deze afspraak met een ferme handruk.


Noot voor de redactie,