Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen tasjesroof

Publicatiedatum: 18-7-2008 11:50:49

ARNHEM - De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die donderdagmiddag 17 juli plaatsvond aan de Hollandweg. Een 46-jarige Arnhemse raakte bij het incident gewond.

De vrouw fietste rond half vijf die middag over het fietspad aan de Hollandweg in de richting van Elderveld. Op het moment dat de Arnhemse door de fietstunnel was gefietst, hoorde zij achter haar een scooter. De Arnhemse stapte vervolgens van haar fiets omdat de scooter haar niet inhaalde en zij de situatie niet vertrouwde. Op het moment dat de vrouw van haar fiets stapte, zouden twee jongens op een scooter langs haar zijn gereden met daarbij de handtas van de vrouw in de hand. De Arnhemse had de handtas in één van haar fietstassen zitten. De vrouw zou vervolgens haar fiets hebben laten vallen en achter de jongens aan zijn gerend. Zij kon nog net de achterste jongen bij zijn arm vasthouden en probeerde op die manier haar tas terug te krijgen. De jongens gingen er echter met snelheid vandoor. De vrouw kwam hierdoor op de Hollandweg ten val waardoor zij verwondingen op liep aan haar gezicht en knieën. De jongens reden op de scooter weg in de richting van winkelcentrum Elderhof.

Signalement
Van de verdachten is bekend dat het om twee jongens met een blanke huidskleur gaat. De leeftijd van het tweetal wordt geschat op ongeveer 20 jaar. De bestuurder van de scooter droeg een donker vest. De tweede jongen droeg een grijs vest met een motief.

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen van de tasjesroof. De automobilist die de vrouw heeft aangesproken na het incident, wordt verzocht contact met de politie op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844. Ook als u iets denkt te weten over deze diefstal, maar de informatie niet op haar waarde kan schatten mag u contact met de politie opnemen. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08-100845)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Oplichters actief in winkels

Publicatiedatum: 18-7-2008 11:47:11

RHEDEN - Twee nog onbekende mannen hebben donderdag 17 juli in meerdere winkels in Rheden door middel van de zogenoemde wisseltruc getracht geld uit de kassalade mee te nemen. In een winkel aan de Groenestraat lukte de mannen het om een geldbedrag mee te nemen.

Rond kwart voor drie zouden twee mannen een artikel hebben afgerekend in de winkel. Vervolgens zouden ze de caissière hebben gevraagd om geld te wisselen voor een biljet van 50 euro. Op het moment dat de medewerkster de kassalade had geopend, zou één van de mannen een stapeltje biljetten hebben gepakt en daarna weer terug hebben gegeven. De mannen gingen er vervolgens vandoor. Later bleek er geld uit de kassa te zijn verdwenen.

Bij de politie kwamen tevens meldingen binnen van soortgelijke praktijken in twee winkels aan de Veerweg. Hierbij werd eenzelfde soort signalement van de mannen genoemd. Het zou gaan om twee mannen die volgens de melders keurig gekleed gingen in een zwart en grijs pak. Beide hadden een lengte van ongeveer 1.70m, zwart achterover gekamd haar en een getinte huidskleur. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken en adviseert niet in te gaan op verzoeken om geld te wisselen.
(08-100856)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---