Gratisrechtsbijstand.nl introduceert 'Wint u niks? Betaalt u niks.'

18/07/2008 12:33

Morand Juridische Bijstand

Gratisrechtsbijstand.nl introduceert 'Wint u niks? Betaalt u niks.'

Alkmaar - In navolging van de recente roep van consumenten om een betaalbaar en kwalitatief alternatief voor steeds duurdere advocaten in Nederland introduceert Morand via www.gratisrechtsbijstand.nl 'Wint u niks? Betaalt u niks.'. Op de website kunnen consumenten terecht voor juridische hulp op basis van het voorheen in Nederland verboden 'No Cure, No Pay' principe. Volgens Van Vueren, woordvoerder van Morand, "staat Nederland aan het begin van een revolutie op het gebied van juridische dienstverlening".

"Door gebruik te maken van academisch opgeleide juristen in plaats van advocaten, omzeilt Morand het verbod op no cure, no pay in Nederland", aldus Van Vueren. Deze werkwijze is het antwoord op de steeds nadrukkelijkere roep om een alternatief voor dure advocaten en rechtsbijstandverleners die zich vaak op uitsluitingen beroepen. Het kan voorkomen dat Morand uw zaak aan een advocaat uitbesteed. Morand betaalt de advocaat vervolgens op basis van een uurtarief en neemt het financiële risico op zich, zodat Morand alsnog de huidige wetgeving omzeilt. "De consument merkt daar niks van en profiteert dus optimaal", aldus Van Vueren.

Overigens gaat 'Wint u niks, betaalt u niks' niet voor iedere zaak op. "Wij streven ernaar zoveel mogelijk zaken op basis van no cure, no pay in behandeling te nemen. Er kunnen echter altijd omstandigheden zijn waardoor wij genoodzaakt de no cure, no pay behandeling te combineren met een laag uurtarief. "

Met het unieke concept wil Morand consumenten in Nederland de mogelijkheid geven hun recht te halen, ongeacht de omvang van het conflict of de portemonnee van de consument. Morand biedt de helpende hand aan iedereen die dat wenst tegen voor de consument zo gunstig mogelijk voorwaarden. Op die manier geven zij het recht om je gelijk te halen terug aan de mensen.





http://www.gratisrechtsbijstand.nl