Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk / Nunspeet - zakkenrollerij                    |
De politie in Harderwijk heeft ook deze week weer enkele aangiften van zakkenrollerij in het centrum opgenomen. In alle gevallen werd de portemonnee zonder het geld in een andere winkel teruggevonden. In Nunspeet vonden ook meerdere gevallen van zakkenrollerij plaats en de politie adviseert het winkelende publiek om alert te zijn.

Ook deze week zijn vier mensen de dupe van zakkenrollers geworden. De benadeelden zijn allemaal in winkels in de Donkerstraat in Harderwijk hun portemonnee kwijt geraakt. Hun portemonnees werden teruggevonden in andere winkels, echter zonder het geld dat erin zat.

In Nunspeet werden woensdag 16 juli vier vrouwen de dupe van zakkenrollers. In verschillende winkels werd hun portemonnee gerold. In één geval werd de portemonnee leeg in een andere winkel teruggevonden.

De politie adviseert om de handtas niet in het winkelwagentje te plaatsen; hang hem aan de schouder. Als de handtas te zwaar is en toch in het karretje wordt geplaatst, neem dan het wagentje mee om een vergeten artikel in een ander winkelstraatje te gaan pakken. Laat uw wagentje nooit 'onbewaakt' staan. Let op mensen die langdurig om u heen staan te drentelen, kennelijk om hetzelfde artikel te pakken als u. Is dat wel hun bedoeling? Wanneer u de zakkenrollers betrapt, bel 112 en laat de bedrijfsleiding van de winkel u helpen. Zijn de dieven al verdwenen doe dan altijd aangifte. Dit kan via www.politie.nl of op een andere wijze wanneer u geen internet hebt. Bel hiervoor 0900 - 8844.

|     |Vaassen - aanrijding met letsel                           |
De politie onderzoekt een aanrijding die op donderdag 17 juli aan het begin van de avond heeft plaatsgevonden op de Geerstraat in Vaassen. Een 29-jarige Deventenaar raakte daarbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding gebeurde omstreeks 18.40 uur en uit een eerste onderzoek is gebleken dat een 27-jarige vrouw uit IJsselmuiden met haar auto over de Geerstraat richting de A 50 reed. Bij het naderen van een bocht matigde zij haar snelheid omdat het zicht door de aanwezige maïs op een aangrenzend bouwland beperkt is. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een bestelauto, bestuurd door een 29-jarige man uit Deventer. Deze kwam volledig op haar weghelft en een aanrijding was het gevolg. De vrouw tolde met haar auto om de as en het andere voertuig kwam verderop in een sloot tot stilstand. De bestuurder werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen werden afgesleept en de brandweer heeft de rijbaan schoon gespoten. De politie vraagt getuigen van het ongeval zich te melden via 0900 - 8844.

|     |Harderwijk - aanrijding door glad wegdek                  |
Op donderdag 17 juli vond op de Hoofdweg in Harderwijk een aanrijding tussen drie auto's plaats. Een 20-jarige Harderwijkse kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen, mede door het natte wegdek.

De aanrijding gebeurde omstreeks 16.00 uur toen de vrouw te laat opmerkte dat er werd afgeremd. Haar auto gleed door het natte wegdek door en botste op de auto voor haar. Deze werd tegen zijn voorganger gedrukt. De auto van de Harderwijkse moest worden weggesleept.

|     |Hulshorst - gebroken rib door aanrijding                  |
Bij een aanrijding op de Harderwijkerweg heeft een 30-jarige Harderwijker donderdagmiddag 17 juli een gebroken rib opgelopen. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokken.

De aanrijding werd omstreeks 15.25 uur gemeld en vond plaats ter hoogte van een benzinestation. Een 42-jarige Amsterdammer wilde met zijn auto naar het benzinestation en moest wachten voor verkeer uit tegenovergestelde richting. Achter hem was de Harderwijer met zijn auto tot stilstand gekomen. Hij werd echter aangereden door een taxibusje bestuurd door een 52-jarige man uit Nunspeet. Hij had de situatie te laat in de gaten. De Harderwijker is naar het ziekenhuis vervoerd en bleek een gebroken rib te hebben opgelopen. Alle voertuigen werden afgesleept.

|     |Nunspeet - diefstal fiets                                 |
De politie heeft vrijdagochtend 18 juli een 17-jarige jongen uit Nunspeet aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die de nacht een fiets van een plaatsgenoot te hebben gestolen.

De 20 jarige Nunpseter had zijn fiets rond 23.15 uur onafgesloten bij een horecazak staan. Plotseling ging een jongeman er met zijn fiets vandoor. De eigenaar schreeuwde hem nog na en probeerde hem in te halen. Samen met vrienden stelde hij een onderzoek in en trof de verdachte elders in het centrum aan. Toen men de komst van de politie wilde afwachten, ging de jongen er vandoor. Hij werd later thuis opgehaald en voor verhoor ingesloten. De fiets is terug bij de eigenaar.

|     |Harderwijk - overlast jeugd                               |
De politie heeft woensdagavond 16 juli op het schoolplein aan het IJsselmeerpad in Harderwijk enkele tieners bekeurd omdat zij daar bier zaten te drinken en een flesje kapot hadden gegooid.

De politie controleert regelmatig op bekende hangplekken, vaak naar aanleiding van klachten van scholen over vernielingen of aangetroffen rommel op het schoolplein. Woensdagavond werden enkele jongeren met een krat bier op het schoolplein aangetrokken. Ook bleek een flesje kapot te zijn gegooid. De jongeren werden bekeurd en de politie heeft hen de rommel laten opruimen.

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --