Persberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 18-07-2008

Aangehouden voor belediging

BREUKELEN Agenten hebben donderdag een 22-jarige man uit Bussum aangehouden voor belediging. De agenten waren omstreeks 12.25 uur bezig met een verkeerscontrole op de Straatweg. De man en zijn bijrijder werden bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Hier waren de mannen niet blij mee en de 22-jarige man begon met het beledigen van de agenten. Die probeerden de beledigingen te negeren, maar na de zoveelste verwensing, besloten zij de man aan te houden. Die rende echter snel weg. Een agente op de mountainbike kon de man na een achtervolging aanhouden. Omdat hij zich bleef verzetten tegen zijn aanhouding, dreigde de agente om pepperspray te gebruiken. De man kon vervolgens worden aangehouden.

Rijden onder invloed

WOERDEN - Donderdagavond 17 juli heeft de politie een 43-jarige man uit Waarder aangehouden op verdenking van alcoholgebruik.

De politie kreeg rond 21.50 uur een melding van een getuige dat de verdachte, die volgens hem onder invloed van alcohol was, aanstalten maakte om te gaan rijden. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de man inderdaad te gaan rijden. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden op de Hollandbaan. De ademanalyse wees uit dat de man 500 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, ook kreeg hij een rijverbod van vijf uur.