Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 18-07-2008

Vernieling verkeerspaaltjes

HOUTEN- Op vrijdagochtend 18 juli zijn een 16-jarige jongen uit Houten en een 15 -jarige jongen uit Driebergen aangehouden in verband met het vernielen van verkeerspaaltjes.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er jongens bezig waren plastic paaltjes aan het omzagen waren op het fietspad onder de rotonde De Molen. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij acht afgezaagde paaltjes aan. De verdachten gaven aan dat zij die afhadden gezaagd met een keukenmes. Na contact met de ouders van de 16-jarige verdachte bleek hij nog veertien paaltjes onder zijn bed te hebben verstopt. De verdachten zijn door de politie aangehouden en ingesloten.

Overlast door drugsgebruiker

HOUTEN- Donderdagmiddag 17 juli heeft de politie een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden omdat hij voor overlast zorgde op het Rond.

De politie kreeg rond 13.00 uur een melding dat een man voor overlast zorgde in een horecagelegenheid. De man was, na een toiletbezoek, vermoedelijk zijn drugs kwijt geraakt. Vervolgens werd de man agressief en begon te schreeuwen tegen de medewerkers van de horecagelegenheid. De politie kwam ter plaatse, daar bleek de man geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. De man is aangehouden en een zakje wit poeder dat op de grond werd aangetroffen is meegenomen voor onderzoek.

Diefstal alcohol

HOUTEN De politie heeft donderdag 17 juli rond 18.00 uur twee minderjarigen verdachten uit Zeist en Houten aangehouden in verband met diefstal van een fles en blikjes alcohol uit een winkel. De 13jarige meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau. Een van de verdachten bleek nog een openstaande taakstraf te hebben die al uitgevoerd had moeten worden. De ouders van de verdachten zijn in kennisgesteld.

Motorrijder gewond na aanrijding

ZIJDERVELD Een 46-jarige motorrijder uit Zijderveld is op 17 juli gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Rijksweg A2, de Provincialeweg en de Dorpsweg.

De motorrijder kwam omstreeks 17.30 uur vanaf de Rijksweg A2 aan bij de kruising. Op het moment dat hij de Dorpsweg in wilde slaan werd hij rechts geraakt door een 39-jarige automobilist uit Schoonrewoerd. De motorrijder werd gelanceerd en belandde op het wegdek. De motorrijder verklaarde de personenauto niet gezien te hebben. De man is voor onderzoek overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Fietser gewond na aanrijding met veegmachine

NIEUWEGEIN Een 38-jarige fietser uit Nieuwegein is op donderdagmiddag 17 juli gewond geraakt bij een aanrijding met een veegmachine.

De fietser reed rond 14.00 uur in het tunneltje op de Ravenswade en had door de afdalende weg een hoge snelheid waardoor hij de veegauto niet meer kon ontwijken. De fietser is met een wond aan zijn hand overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis.

Dronken bestuurder tegen vangrail

VIANEN Donderdagnacht 17 juli is een 36-jarige man uit Vianen aangehouden op verdenking van alcoholgebruik.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de melding dat er ter hoogte van knooppunt Oude Rijn een voertuig tegen de vangrail was aangereden, waarna de bestuurder verder reed. Een getuige had de het kenteken van de auto genoteerd. De politie is naar de woning van de eigenaar van de auto gegaan, daar troffen zij niemand aan. Op de Rietkamp zag de politie de auto even later rijden. De bestuurder werd staande gehouden en uit de ademanalyse bleek dat de man 720 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft 16 juli een 22-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit een bedrijf aan de Televisiebaan op vrijdag 11 juli.

Vrijdag hadden meerdere verdachten zich al uit de voeten gemaakt na de diefstal. De politie stelde een onderzoek in en daaruit kwam de naam van de IJsselsteiner naar voren. De IJsselsteiner kon woensdagavond 16 juli worden aangehouden. Voor nader verhoor en onderzoek werd hij ingesloten in het politiebureau en is inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Gestolen fiets

NIEUWEGEIN Donderdag heeft de politie een actie gehouden om fietsendiefstal tegen te gaan. Omstreeks 13.45 uur zagen agenten een 19-jarige man uit Nieuwegein op de Erfstede fietsen. Ze besloten de fiets te controleren en die bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De fiets is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.